ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Trbovlje 2017

Letošnjega se je udeležilo rekordnih 656 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 836 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prihajali iz 79 klubov iz 14 držav, in sicer: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Estonije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine ter Slovenije.

Na uradni otvoritvi turnirja so vse prisotne pozdravili predsednik kluba Bogdan Simerl, županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin. Vsi so nastopajočim zaželeli veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa izrekli iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja ter številčno in kvalitetno udeležbo.

Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali eno izmed najvidnejših vlog. Trboveljski tekmovalci, ki so člani reprezentančnih selekcij, so nastopili za Karate zvezo Slovenije in si priborili 6 medalj. Skupno so tako osvojili kar 31 medalj (7 zlatih, 8 srebrnih in 16 bronastih), kar jih je uvrstilo na drugo mesto po številu osvojenih medalj. Pred njimi je bila samo Karate federacija Srbije, kjer so njihovi reprezentanti opravili kar 109 nastopov. V zgodovino turnirjev se bodo z zlatimi črkami zapisali naslednji zmagovalci Karate kluba Trbovlje: Kenan Isakovič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Barbara Haberl ter ekipe dečkov ter mlajših kadetinj in kadetov v katah ekipno.

ZT

Isti avtor