Za člani Združenja borcev za vrednote NOB Trbovlje je ponovno pester teden. Organizirali so nadzorni odbor, se udeležili letnega zbora tako hrastniških kot tudi zagorskih borcev, sodelovali pri organizaciji razstave v DDT ter odšli na filmsko kavo.

V marcu je konec meseca nadzorni odbor združenja pregledal naše delo in izdelal poročilo za letno skupščino, ki bo proti koncu tega meseca. Udeležili smo se letnega zbora Združenja borcev Hrastnik in skupščine zagorskih borcev, na kateri so med drugim izvolili novega predsednika. Zagorske borce bo vodil Iztok Ule. Na skupščinah je bilo lepo videti v Hrastniku njihovega župana Marka Funkla in v Zagorju Matjaža Švagana.

Člani Združenja borcev za vrednote NOB Trbovlje so sodelovali pri otvoritvi mobilne razstave, ki so jo pripravili v Zvezi društev borcev za vrednote NOB Slovenije. Pripravil jo je zgodovinar dr. Martin Premk, recenzirala pa dr. Nevenka Troha. Na panojih je predstavljen bogat fotografski arhiv Muzeja novejše zgodovine Slovenije na temo NOB. Razstava je v galeriji DDT odprta do 16. aprila. V torek, 4. aprila, smo se udeležili filmske kave v DDT. Ogledali smo si film Dedek gre na jug, po filmu pa si privoščili kavico in klepet.

Člani združenja bodo zelo aktivni tudi v aprilu. V ponedeljek, 17. aprila, se bodo udeležili pohoda z baklami na Čebine v spomin na 83. obletnico ustanovnega kongresa KP na Čebinah, v soboto, 22. aprila, pa gremo do doma Pod Javorjem, kjer bo srečanje veteranskih in domoljubnih organizacij in občanov zasavskih občin. V ponedeljek, 26. aprila, bo v gledališki dvorani DDT osrednja predstava ob Dnevu upora proti okupatorju, naslednji dan pa se bomo odpravili na proslavo ob Dnevu upora proti okupatorju na Nanos.

Mari Govejšek

Foto: FB DDT