V Delavskem domu v Hrastniku so v sredo, 5. aprila, pripravili prireditev Športnik leta. Podelili so priznanja najbolj uspešnim. Za najboljšo športnico v letu 2022 so proglasili karateistko Uršo Haberl, za najboljšega športnika kajakaša Petra Kauzerja in za najboljšo ekipo Kegljaški klub Hrastnik.

Najboljši v 2022

Najboljša športnica Hrastnika za leto 2022 Urša Haberl je prejela priznanje z odlične rezultate: zmagala je na članskem državnem prvenstvu, bila peta na Sredozemskih igral (Oran, Alžirija), zmagala je na mednarodnih turnirjih v Bratislavi (Slovaška), na Hrvaškem (Croatia Open) in v Mariboru.

Najboljši športnik Hrastnika za leto 2022 Peter Kauzer si je prislužil priznanje s tretjim mestom v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, zmagami na tekmi svetovnega pokala v Pragi (Češka), na ICF rankingih v Augsburgu, Londonu, Tacnu in ne tekmi Reunion, na tekmah svetovnega pokala je osvojil še 4. mesto (Tacen), 7. (Seo) in 8. (Krakow). Sezono je končal kot tretji na svetovni lestvici, osvojil je tudi 10.mesto na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Za najboljšo ekipo v Hrastniku za leto 2022 so proglasili člansko ekipo Kegljaškega kluba Hrastnik za uvrstitev v prvo kegljaško ligo. Priznanje ŠZ Hrastnik je prevzel vodja ekipe Toni Prelogar.

Priznanja športne zveze

Priznanja  športne  zveze za  leto 2022 so prejeli: Vita Audič, Tibor Babič, Tai Kolar, Tin Kos, Nuša Oblak, Luka Žagar, Gal Železnik (vsi Kajak klub TKI Hrastnik), Barbara Haberl, Jure Kranjc (oba Karate klub Trbovlje), Miran Cvet (KGT Papež Kamnik), Darko Jorgić (FC Saarbrücken), Laura Leskovšek (SD Rudnik Hrastnik), Tej Logar (Skakalni klub Kisovec), Žiga Šeško (Tenis klub Hrastnik), Nik Urbanija (KK Zlatorog Laško), Neža Žagar (ŽNK Radomlje) in članska ekipa ERK Dol TKI Hrastnik.

Bloudkove značke

Na prireditvi so podelili tudi priznanja športnim delavcem. Zlate Bloudkove značke za leto 2022 so prejeli Blaž Dvornik (Nogometni klub Hrastnik), Franc Barič (Kajak klub TKI Hrastnik) in Marko Planinc (Rokometni klub Dol TKI Hrastnik), srebrni Bloudkovi znački sta prejela Rok Petrič in Zoran Zore (oba RK Dol TKI Hrastnik), bronaste značke pa Sebastjan Leskovšek (PD Dol -ŠD Špaltna), Borut Špacapan in Dejan Plevnik (oba RK Dol TKI Hrastnik).

Program

Zbrane sta pozdravila predsednik Športne zveze Hrastnik Matej Haberl in župan Hrastnika Marko Funkl. Priznanja so podeljevali Marko Funkl, Matej Haberl in član predsedstva ŠZ Hrastnik Slavko Ručman. Program je z odličnim nastopom popestrila pevka Neva Marn Hafner, prireditev pa je povezoval Marko Planinc.

Savus

Foto: Branko Klančar