ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani v Ljubnem ob Savinji

Trboveljski prostovoljci so včeraj, 8. avgusta, pomagali prebivalcem občine Ljubno ob Savinji, ki so jih prizadele nedavne poplave. Čistili so posledice neurja.

V torek, 8. avgusta, so se trboveljski prostovoljni gasilci, Štab Civilne zaščite Občine Trbovlje, Rdeči križ Trbovlje, prostovoljci iz podjetja Dewesoft ter drugi prostovoljci odpravil v Ljubno ob Savinji. Tam so pomagali sanirati škodo, ki je nastala kot posledica poplav. Ko so se zvečer vrnili domov, so bili pretreseni nad grozotami, ki so prizadele ljudi Zgornje Savinjske doline.

Pomoč in podporo je tamkajšnjim prebivalcem ponudil tudi župan Občine Trbovlje Zoran Poznič, ki je ob pogledu na katastrofo, ki je prizadela ljudi, dejal: »Postapokaliptična krajina, na katero smo naleteli v Zgornji Savinjski dolini, človeka na začetku navdaja z globokim občutkom žalosti, tesnobe in brezupa. Pa vendar, ob vsej tej grozi kmalu ugotoviš, da sta človeška volja in trma neustavljivi in da na koncu vedno zmagata. Prav tako bomo na koncu zmagali tudi v tej grozljivi zgodbi. Skupaj. Kumeratšaft.«

Tudi danes, 9. avgusta, grejo prostovoljci na pomoč v Ljubno ob Savinji. Tokrat ne samo iz Trbovelj, ampak iz celotnega Zasavja.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


Video


 


 

Isti avtor