Z Miklavževim sejmom smo na GESŠ Trbovlje začeli leta 2008. Takrat smo k sodelovanju povabili še druge zavode v regiji. V zgornji avli Delavskega doma Trbovlje smo imeli več kot 30 stojnic. Izkupiček smo že prvo leto šteli v 1000 evrih.

Sejem se je nato preselil pred šolo, število stojnic se je zmanjšalo. Vsak razred je imel svojo stojnico, sodelovanje smo ohranili le z nekaterimi zavodi. Izkupiček smo namenjali preko humanitarnih organizacij družinam z otroki ali pa v šolski sklad. Kljub vmesni recesiji smo bili vsako leto navdušeni nad višino zbranih sredstev. To je bil zares šolski projekt, v katerega smo bili do epidemije vključeni vsi: dijaki, starši, zaposleni.

Druga prelomnica v izvedbi sejma je bila povezava z občinsko prireditvijo Dežela pravljičnih nasmehov. Sejem se je preselil v park. Tako smo tudi letos Miklavžev sejem izvedli v okviru občinskega dogodka. Naših sedem stojnic je bilo skritih v množici 40 stojnic vseh ponudnikov. In tudi tokrat smo zadovoljni, saj bomo lahko spet pomagali.

Zbrali smo 1.741,36 evrov, ki ga bomo namenili Rdečemu križu Trbovlje. Ta bo 25 odstotkov namenil lokalnemu okolju, 75 pa bo namenjenih za poplavljene v letošnji avgustovski ujmi.

Vsem, ki ste vztrajali in spodbujali vse udeležence, se iskreno zahvaljujemo, obenem pa vam želimo vse dobro v tem pravljičnem decembru.

MSD

Foto: GESŠ


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Janko Orožen
Naslednji članekNa današnji dan: Tone Hudarin