Minuli vikend zasavski policisti niso imeli pretiranega dela. Obravnavali so tri manjše prometne nesreče, ukvarjali so še s kršitvijo javnega reda in miru, drogiranim in pijanim voznikom, tovornjakarjem brez vozniške, tatvino mobilnega telefona, dvoma medsoseskima sporoma in izlivom vode.


PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so obravnavali voznika tovornega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu tovorno vozilo. Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper oba vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so posredovali zaradi hrupa z glasno glasbo v Hrastniku. Kršitelju so izrekli opozorilo.

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine. Neznani storilec je  v četrtek dopoldan iz točilnega pulta v gostinskem lokalu v Trbovljah odnesel mobilni telefon.

V popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in voznica osebnega avtomobila. Pri tem se je voznik mopeda lahko telesno poškodoval, policisti vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V petek v  popoldanskem času so policiste obvestili o medsosedskem nesporazumu zaradi prekopanega kanala za odvodnjavanje meteorne vode, v soboto pa zaradi služnostne poti.

V nedeljo v večernem  času so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so primer izliva vode v enem izmed stanovanj na Dolu pri Hrastniku, o dogodku še zbirajo obvestila.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekŽe 33 ekip
Naslednji članekKomplet medalj Tine Baloh