nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Tori in Satori

Jure Tori rad igra različno muziko. Najbolj ga širša publika pozna kot klaviaturista in harmonikarja v zasedbo Orlek. Vendar je Jure znan tudi kot glasbenik, ki igra različne žanre z različnimi izvajalci.

Satori je nadžanrska mednarodna zasedba z okusom po soulu in jazzu. Nastala je na pobudo harmonikarja Jureta Torija. Lani poleti so posneli singel Summer Night Storm. Letos pa so predstavili novo skladbo, antipraznično Traveling Alone.

December ima tudi ime veseli december, vendar ni vesel za vse. V prazničnih dneh nekateri ljudje doživljajo največje stiske in so najbolj osamljeni. Avtor skladbe Traveling Alone Jure Tori je pred leti ta občutek osamljenosti doživel na lastni koži. Po uteho se je zatekel h klavirju in nastala je melodija nove skladbe. Drugačno in nepraznično besedilo je spisal Rok Lunaček, tedanji Juretov prijatelj in podpornik, za potrebe zasedbe Satori pa ga je v angleške besede prevedla Nika Zore.

Satori so se zbrali okoli in na pobudo Jureta Torija, ki v zasedbi igral klavir in orgle. Z njim stojijo izjemna pevka Ursula Luthar, kitarska jazz legenda Primož Grašič, avstrijski jazz kontrabasist Wolfram Derschmidt in trobentač Jan Adamek, nad njimi pa bedi producent JAMirko. Člani zasedbe ustvarjajo tudi nove skladbe, saj nameravajo po dveh singlih kmalu posneti še preostale skladbe za svoj prvenec The Seat of the Soul.

Savus

Foto: Satori


 

Isti avtor