V prvem tednu junija se je v Budimpešti odvijal svetovni pokal v kickboxingu, ki se ga je udeležilo 3156 tekmovalcev iz 264 klubov. Na tekmovanju je sodelovala tudi ekipa Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje.

Že v petek je na tatamije stopila Tina Baloh, ki je v ekipnih borbah z novo nastalo ekipo United powered by Top Ten osvojila 3. mesto. V soboto je nastopila v posamični konkurenci članic in osvojila 1. mesto v kategoriji nad 70 kg in 2. mesto med članicami do 70 kg. Kot ena najboljših bork na svetu je v nedeljo nastopila še v kategoriji grandchampion, kjer so vse najboljše tekmovalke združene v eno težnostno kategorijo. Na koncu turnirja se je morala zadovoljiti z bronasto medaljo po porazu v polfinalni borbi proti tekmovalki z Norveške.

Odlično sta nastopila tudi Lara in Urban Indof. Urban se je odlično boril, vendar po medaljah ni posegel, kljub temu pa je pridobil ogromno prepotrebnih izkušenj z velikih tekmovanj. Lara je ena izmed najmlajših tekmovalk v klubu, ki pa ima kljub mladosti že precej tekmovalnih izkušenj. V lanskem letu je na tem istem tekmovanju osvojila 3. mesto, letos pa svoj nastop še nadgradila in priznala premoč šele v finalni borbi. Z njenim 2. mestom so bili v klubu zelo zadovoljni.

PB

Foto: PB