torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mladi kajakaši nosijo v Hrastnik medalje

Hrastniški mladi kajakaši imajo za seboj pester vikend. V soboto so nastopili na Puntarskem pokalu v slalomu na divjih vodah na Mostu na Soči, v nedeljo pa še na državnem prvenstvu v spustu v Hrastniku.

Most na Soči

V soboto, 4. junija, so na Mostu na Soči pripravili Puntarski pokal, tekma je štela za slovenski kajakaški pokal. Mladi tekmovalci BD Steklarna Hrastnik, ki so tekmovali v kajaku v svojih kategorijah, so se lepo izkazali.

Med starejšimi dečki je Luka Žagar zmagal pred Tiborjem Babičem, Maj Tomc je bil četrti, Matic Ristovič pa peti. Nuša Oblak je zmagala med starejšimi deklicami.

Med mlajšimi dečki je Benjamin Vretič zasedel drugo, Lan Železnik pa osmo mesto. Med mlajšimi deklicami je Taja Pap zasedla tretje, Nika Dulič pa četrto mesto.

Med cicibani je bil Aleksander Vretič sedmi, Tilen Pap pa 17. Med cicibankami pa je slavila Nola Kauzer.

Čestitke gredo tudi trenerju Branku Žagarju in spremljevalno – navijaški ekipi staršev.

Hrastnik

V nedeljo, 5. junija, je na Savi pri Hrastniku, potekalo državno prvenstvo v spustu – sprint za mlajše kategorije. Na (zaradi dežja in neurij prejšnjih dni) precej motni reki Savi so se mladi tekmovalci Brodarskega društva Steklarna Hrastnik lepo izkazali. Vsi so tekmovali v disciplini kajak.

Med mladinci je Gal Železnik zmagal pred Tinom Kosom. Med mladinkami je bila Alina Dulič druga.

Med starejšimi deklicami je drugo mesto osvojila Nuša Oblak, med mlajšimi deklicami pa je bila Nika Dulič četrta, Taja Pap pa peta.

Med cicibani je Aleksander Vretič osvojili 11., Tilen Pap pa 12. mesto. Med cicibankami se je na zmagovalni podij s tretjim mestom povzpela Nola Kauzer.

Mad starejšimi dečki so Hrastničani dosegli naslednje rezultate: 1. Tai Kolar, 4. Luka Žagar, 11. Tibor Babič, 15. Matic Ristovič, 18. Maj Tomc.

Med mlajšimi dečki je bil Benjamin Vretič tretji, Lan Železnik pa deveti.

Na državnem prvenstvu se vozijo tudi moštvene (ekipne) tekme. Mladi hrastniški kajakaši so tudi tu blesteli. Med starejšimi dečki so v disciplini 3xK-1 starejši dečki zmagali: Tibor Babič, Luka Žagar in Tai Kolar, peti so bili Maj Tomc, Matic Ristovič in Benjamin Vretič. Med mlajšimi dečki so bili Hrastničani v postavi Aleksander Vretič, Tilen Pap, Lan Železnik četrti. Med starejšimi deklicami 3xK-1 pa so Nika Dulič, Taja Pap in Nola Kauzer zasedle drugo mesto.

Savus

Foto: BD Steklarna Hrastnik


 

Isti avtor