Zaradi znanih težav v Zdravstvenem domu Zagorje je Občina Zagorje ob Savi včeraj naslovila zahtevo po takojšnjem sklicu izredne seje sveta javnega zavoda Zdravstveni dom Zagorje.

Občino kot ustanoviteljico zastopata dva od petih članov. Na seji bo prisoten tudi župan Matjaž Švagan, na njej pa bodo od vodstva zavoda zahtevali pojasnitev razlogov za nastalo situacijo in načrt za čimprejšnjo razrešitev kadrovskih težav v tej zagorski zdravstveni instituciji. O sprejetih sklepih izredne seje sveta ZD Zagorje bo župan Občine Zagorje ob Savi seznanil občinske svetnike na izredni seji Občinskega sveta. 

Direktorica ZD Zagorje Saša Bajda je včeraj, 15. novembra, zapisala, da se »tako kot drugi zdravstveni domovi po Sloveniji tudi mi spoprijemamo z izzivi zagotavljanja ustreznega zdravniškega kadra in se vsakodnevno trudimo nemoteno zagotavljati vse zdravstvene storitve za svoje uporabnike«.

V ZD Zagorje so se znašli v precej neprijetni situaciji. S 3. januarjem namreč odhajata dve zaposleni zdravnici – pediatrinji (Natalija Gradišek in Manca Jerman). Po sporočilu direktorice Bajda se lahko pacienti, do zdaj opredeljeni pri njiju, stari do 17 let, na novo opredelijo pri zdravnici družinske medicine Nini Rink, ki že sedaj dela v otroško – šolskem dispanzerju. Starejši pacienti pa se lahko opredelijo pri zdravnici družinske medicine Jerici Obreza ali drugih zdravnikih. Preventivne preglede bodo za otroke odpravljali pogodbeni pediatri.

Pod zapis direktorice so se vsuli komentarji, v glavnem so negativni. Vzroke za odhod bodo skušali oceniti na sestanku sveta Zavoda, prav tako stanje v Zdravstvenem domu Zagorje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Mile Klopčič
Naslednji članekZagorje v modrem