ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Tekmovali v pikadu

Tekmovalne ekipe invalidov so se v soboto pomerile v pikadu v Porto Pubu v Hrastniku. Sodelovalo je dvanajst moških in deset ženskih ekip, poleg ekipe hrastniškega društva še člani MDI Novo mesto, Di Trbovlje, DI Črnomelj, DI Sevnica, DI Trebnje, DI Rimske Toplice, DI Radeče, MDI Litija–Šmartno, DI Krško, DI Zagorje ob Savi in DI Metlika. Sodelovalo je dvanajst moških in deset ženskih ekip. Skupaj je pikado metalo 97 tekmovalcev.

Pred tekmo so jim srečo pri metu zaželeli predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar, predsednik Sveta za invalide Občine Hrastnik Gregor Erman ter hrastniški poslanec Ivan Hršak.

Nato so tekmovalci namerili in začeli ciljati v tarče. Po jutranji megli se je izkazalo tudi vreme, tako da so se čakajoči na tekme pred dvorano lahko greli na toplem soncu. Vmes je bil čas tudi za malico in pijačo.

Bolj ko se je tekmovanje bližalo koncu, večja gneča je bila pred tablo z rezultati. Kdo se bo s kom udaril za čim boljšo uvrstitev, vrstila so se ugibanja, kdo ima v prihajajočih dvobojih prednost, … Napeto je bilo do zgodnjih popoldanskih ur, ko so bili znani vsi najboljši.

Na državno prvenstvo sta se uvrstili prvi dve ekipi v moški in ženski konkurenci. Pokale in medalje pa seveda dobijo prvi trije uvrščeni. Tokrat so na vrhu prednjačili tekmovalci z Dolenjske in Bele krajine. Prvo mesto v ženski konkurenci so zasedle tekmovalke iz DI Črnomelj, sledile so članice DI Metlika in MDI Novo mesto. Med moškimi so bili najboljši pikadisti MDI Novo mesto. Zasavsko čast pa so ubranili člani DI Trbovlje pred DI Črnomelj. Ekipi hrastniškega društva se tokrat nista veselili stopničk. Ženske so zasedle šesto mesto, moški pa dvanajsto.

Letos bo Društvo invalidov Hrastnik organiziralo tudi državno prvenstvo za ekipe invalidov v pikadu, ki bo 4. novembra na Dolu pri Hrastniku.

Mojca Trbovc

Isti avtor