ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Tekmovali v Mariboru in Salzburgu

V soboto, 7. oktobra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 7. Mednarodni karate turnir »Maribor open«. Na turnirju je nastopilo 493 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav. Med njimi tudi člani Karate kluba Trbovlje Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Laura Božjak, Tilen Grivec, Jure Krajnc, Zak Škofljanc, Uroš Markuljevič, Erik Teo Košmrlj, Alen Isakovič, Ervin Salkič in Domen Zidar.

Urša Haberl in Ajdin Mujkanovič sta nastopila v sklopu Karate zveze Slovenije in bila nepremagljiva. Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov, Ajdin Mujkanovič pa pri mladincih do 76 kilogramov. Nepremagljivi je bil tokrat prvič tudi Alen Isakovič v kategoriji kadetov do 70 kilogramov. Urša Haberl je nastopila tudi v višji težnosti kategoriji, kjer je po porazu v polfinalu za bronasto medaljo premagala reprezentančno kolegico v tej kategoriji.

V katah posamezno se je na zmagovalni oder uspelo uvrstiti Lauri Božjak, ki je med petnajstimi tekmovalkami v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo, ter Tilnu Grivcu, ki je med dvanajstimi tekmovalci med desetletniki osvojil bronasto medaljo. V športnih borbah so Trboveljčani osvojili 8 medalj. Prijetno sta presenetila Lara Salkič pri mlajših kadetinjah do 45 kilogramov in Zak Škofljanc pri mlajših kadetih prav tako do 45 kilogramov, ki sta se po uvodnih zmagah uklonila šele v finalu ter tako osvojila srebrni medalji. Pri mladincih do 61 kilogramov sta bila ponovno na zmagovalnem odru Ervin Salkič in Domen Zidar. Prvi z bronasto in drugi s srebrno medaljo.

V Avstriji je potekalo tekmovanje Karate1, "Series A – Salzburg 2017«, kjer se je pomerilo kar 1416 članic in članov iz 86 držav sveta. Ti turnirji, ki jih je devet skozi celotno leto, so organizirani v sklopu Svetovne karate zveze in na njih nastopajo samo polnoletni tekmovalci, torej članice in člani. Iz trboveljskega kluba so kot predstavniki Karate Zveze Slovenije nastopili: Barbara Haberl, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Da gre res za izjemno kvalitetno in množično tekmovanje povedo številke. Barbara Haberl je nastopila v kategoriji do 55 kilogramov, kjer je tekmovalo 97 tekmovalk iz 46 držav, in po zmagi v prvem krogu proti Francozinji izgubila drugo borbo s predstavnico Avstrije. Blaž Hribovšek je imel v kategoriji do 60 kilogramov 98 tekmovalcev iz 44 držav ter izgubil prvo borbo proti Indonezijcu. Do 75 kilogramov je med 171 tekmovalci iz 57 držav nastopil Luka Ferlin in izgubil proti predstavniku Čila. Stefan Joksimovič se je pomeril med 124 tekmovalci iz 46 držav v kategoriji do 84 kilogramov in izgubil proti Srbu. Barbara, Luka in Stefan so šele dodobra zakorakali v polnoletnost in je bila tekma v Salzburgu njihovo prvo Karate1 tekmovanje. Kot so povedali v klubu, verjamejo, da je bilo tekmovanje v Avstriji dobra izkušnja in spoznanje, da se da tekmovati tudi na najvišji ravni.

Karate klub Trbovlje še vedno vabi vse, ki jih ta šport zanima, da se jim pridružijo v ponedeljek in sredo med 17.00 in 18.00 uro v večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

ZT

Isti avtor