V 17. tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje (KRLZ) oziroma tri tedne pred koncem rednega dela, je občinstvo zaradi rahlo premešanega razporeda spremljalo le dve tekmi. A v teh so igralci postavili rekord v trojkah, zadeli so jih kar 33.
V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Športnega društva Knapi in Oskar Trbovlje. Krajšo so odnesli Knapi, ki se zaenkrat še z zadnjimi močmi držijo za rep končnice. V drugi tekmi so za presenečenje poskrbeli hrastniški Nč tazga, ki so premagali Veterane iz Laškega. Hrastničani so si tako na stežaj odprli vstop v končnico.

Oskar Trbovlje : ŠD Knapi   81 : 50

Strelci:
Oskar Trbovlje: Perko 18 (2×3), Hutar 15 (3×3), Cestnik 12 (2×3), Vran 12 (2×3), Božjak 11 (1×3), Hribšek 6, Tominšek 3 (1×3), Guzej 2, Grešak 2

ŠD Knapi: Vidas 20 (4×3), Dujaković 8 (2×3), Pišek 7, Deželak 6, Rota 6, Žagar 3

Začetek tekme je potekal zelo dinamično, saj so Knapi zelo dobro odprli tekmo. S consko postavitvijo v obrambi so presenetili lanske finaliste in po prvi četrtini vodili za 10 točk. V drugi četrtini so Oskarjevci izkoristili manjši strelski post Knapov in ob polčasu povedli. V drugi polovici tekme se je Knapom maščevala kratka klop in tako se je do konca tekme razlika le še povečevala.

Na drugi strani so priložnost dobili igralci s klopi, ki so jo dodobra izkoristili. Adam Vran je z mirno roko v zadnjih minutah zadel kar štiri trojke v petih poskusih in tako dosegel svoj strelski rekord. Knapi se torej še borijo za vstop v končnico, Oskarji pa imajo končnico zagotovljeno, a zmaga na naslednji tekmi jim lahko prinese drugo najboljše izhodišče.

Nč tazga : KK Zlatorog veterani    64 : 53

Strelci:
Nč tazga: Golob 22 (4×3), Virant 16 (4×3), Kovačič 13 (2×3), Gole 9 (3×3), Muhvič 4

KK Zlatorog veterani: Cizej 21 (1×3), Seme 13, Blagotinšek 7 (1×3), Blatnik Z. 5 (1×3), Uršič 4, Damiš 2, Košak 1

Za presenečenje na drugi tekmi večera so poskrbeli hrastniški Nč tazga, ki so na kolena spravili favorizirane veterane Zlatoroga. Tekmo sta obe ekipi začeli zelo dobro in bili skozi tri četrtine zelo izenačeni. Navkljub kratki klopi na hrastniški strani so si Rok Golob in soigralci v zadnjem delu tekme uspeli zagotoviti dvomestno prednost, Laščani pa jih kljub razpoloženemu Matjažu Cizeju niso uspeli dohiteti.
Nč tazga so si tako z dvema zaporednima zmagama na široko odprli vrata v končnico, Zlatorog, ki je v končnico že uvrščen, pa se bo naslednjo tekmo boril za razvrstitev od drugega do četrtega mesta na  lestvici.

V naslednjem tednu se bodo košarkarji KRLZ pomerili še v treh tekmah, ki bodo odločale o razvrstitvi zgornjega dela lestvice. Ob 19. uri bodo Barbari gostili Čričke, ob 20. je na vrsti derbi med Veterani in Oskarji, kot poslastico večera pa organizatorji obetajo ob 21. uri, ko bo na vrsti preložen derbi Laščanov med Tiferji in Šajspoh rangersi.

ZT

Prejšnji članekVasja Grošelj odlično »špreha«
Naslednji članekZbila peško