četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ta veseli teden kulture

Letos je bil kulturni praznik v času počitnic, zato smo se v šoli odločili, da po počitnicah organiziramo Ta veseli teden kulture. Obeležili smo ga z dvema kulturnima dogodkoma.

Vsakoletna aktivnost v šoli je naš šolski knjižni bazar z naslovom Jaz tebi knjigo – ti meni nasmeh, ki smo ga izpeljali 14. februarja 2023. S tem dogodkom želimo okrepiti bralno kulturo ter občutek za sodelovanje in pomoč. Dijaki so od doma prinesli knjigo, ki so jo želeli podariti, v zameno zanjo pa so si lahko izbrali novo knjigo drugega dijaka. Zraven so dobili v spomin tudi knjižno kazalo, vsebinsko povezano s šolo.

V petek, 17. februarja, pa smo imeli kulturni dan. Dijaki so nestrpno čakali koncert mlade zasavske skupine ARnBI, kateri člani so štirje glasbeni talenti. Pred tem so prisluhnili krajšemu kulturnemu programu, ki so ga pripravili dijakinje in dijaki. Ob recitacijah in glasbenih točkah so pričarali kanček kulture v srca dijakov in učiteljev. Nato je napočil čas koncerta. Fantje so nas popeljali v svet slovenske in tuje zabavne glasbe. Ura je prehitro minila. Poslovili smo se v upanju na ponovno snidenje. Dijaki in spremljevalci smo se razšli z mislijo, da lahko naredimo vsak dan nekaj lepega zase in za druge. 

Teden kulture prenašamo v naslednje dneve in mesece, v upanju, da bomo gojili kulturna dejanja tudi v vsakdanu.

Maruša Kolar

Foto: Srednja šola Zagorje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor