torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dolani neuspešni

Rokometaši RK Dol TKI Hrastnik so v soboto, 18. februarja, v 16. krogu 1.B MRL gostovali na Igu, kjer so izgubili proti tamkajšnjemu ŠD Mokerc – KIG visoko – 42:30.

ŠD Mokerc KIG – RK Dol TKI Hrastnik 42:30 (20:11)

Športna dvorana Ig. Gledalcev 120. Sodnika Hotko in Miklavčič

ŠD Mokerc – KIG: Nosan (1 obramba), Pekeč (5 obramb), Pahor 6, Balažic 2, Drnovšek 6, Slomić 1, Tanko 8 (3), Ropič 4, Šinigoj, Štrukelj 3, Kamenicki 6, Pintarič 1, Možina, Ravnikar 3, Rupert 1, Mencej 1,

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (1 obramba), Nunčič (12 obramb), Šubaj (1 obramba), Brilej 2, Klepej, Jager 1, Zobarič 6, Hočevar 3, Moljk 1, Zupanc 2 (1), Prah 1, Blagotinšek 2, Simončič 4, Sivka 8 (2), Šuntner,

Sedemmetrovke: ŠD Mokerc – KIG 4 (3), RK Dol TKI Hrastnik 4 (3)

Izključitve: ŠD M – KIG 8 minut, RK Dol TKI Hrastnik 14 minut

Rdeči kartoni: RK Dol TKI Hrastnik 1

Moštvi sta bili v uvodnih desetih minutah enakovredni, za gol ali dva so bili v rahli rezultatski prednosti gostitelji (4:3, 5:3). Zatem pa so domačini krenili odločneje in si v slabih sedmih minutah nadaljevanja priigrali prednost sedmih zadetkov (11:4), kar je bil hkrati alarm za dolskega trenerja Peska, da z minuto odmora poizkusi zaustaviti nalet gostiteljev. Dolani so po tej minuti odmora odigrali bolje in učinkoviteje in s tremi zaporednimi goli znižali visoko vodstvo Ižancev. Vendar so se domači kmalu vrnili v svoj ritem in pred odmorom razliko v zadetkih še podvojili. Za končni izid polčasa je s svojim prvim golom v tem delu tekme poskrbel Gašper Zobarič (20:11).

Dolani so v drugi polčas vstopili pogumno in se dobro borili s favoriziranimi domačini. A sledila je nova serija domačih, ki so v 35. minuti povedli s 24:12. V 45. minuti je svoj četrti zadetek dosegel Jan Sivka in zaostanek kemičarjev znižal na 30:19. Dolanom tudi v končnici tekme ni uspelo resneje ogroziti domače prednosti, tako da so se novih dveh točk veselili domači rokometaši. Končni rezultat tekme je bil 42:30.

Največ zadetkov je za dolsko zasedbo je dosegel Jan Sivka, ki je bil uspešen osemkrat. Gašper Zobarič, ki je v drugem polčasu zadel petkrat, jih je vpisal šest, Kristjan Simončič je dodal štiri. Tudi tokrat je svoje delo odlično opravil vratar Klemen Nunčič in z 12 obrambami poskrbel, da poraz ni bil še višji.

Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor