V hotelu Astoria na Bledu so te dni razstavljeni utrinki italijanske Toskane, ki jih je v objektiv ujel fotograf Slavko Stošicki.

Slavko Stošicki je član Fotografskega kluba Triglavski narodni park, katerega člani vsako leto pripravljajo tematske fotografske razstave. Stošicki je za tokratno razstavo pripravil ciklus 30 fotografij Toskane iz več različnih letnih časov, tako da razstava, kot pravi avtor, zajema različne barve in tematike. Tema Stošickijevih fotografij so večinoma krajine, predstavil pa je tudi ulično življenje v Toskani.

Na vsaki razstavi avtorji, člani Fotografskega kluba TNP, predstavijo svoje delo v diaprojekciji. Stošicki se je odločil za 150 fotografij Slovenije.

Otvoritev razstave v soboto, 27. julija, je bila dobro obiskana, pravi Stošicki in poudarja, da so v poletnem času razstave namenjene turistom, obiskovalcem hotela. Njegova dela so na ogled in naprodaj tudi v hotelu Triglav in pravi, da turisti radi posegajo po njih. »Kolegi fotografi pravijo, da izbiram drugačne ‘punkte’, izhodišča, točke kot ostali,« pove in dodaja: »Tudi v Toskani nisem želel fotografirati klasičnih zgodb, ampak sem šel ven iz okvirov in predstavil svoje poglede na Toskano.«

Razstava bo na ogled do 4. septembra.

MD

Foto: Miro Zalokar