sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Srečno, ŽNK Trbovlje

Dekliški nogometni klub Trbovlje se je konec letošnje sezone preimenoval v Ženski nogometni klub Trbovlje. Dekleta odraščajo, zato sprememba imena ter hkrati tudi logotipa kluba. Logo simbolizira bistvo kluba – dekleta in ženske zasavskih korenin, ki ljubijo nogomet in s trdim delom ter vztrajnostjo nizajo uspehe. Logotip je oblikoval dr. Uroš Ocepek.

V klubu trenutno igra 50 deklet, ki nastopajo v različnih selekcijah: DU9, DU13 ter DU17. V sezoni 2023/2024 so dekleta DU13 in DU17 tekmovala v ligi NZS, udeležila so se številnih turnirjev, kjer so si nabrale veliko nogometnih izkušenj. Že tretje leto zapored sezono zaključujemo z udeležbo na mednarodnem turnirju Crikvenica CUP 2024, kjer smo vedno dosegli zavidljive rezultate.

V klubu imamo tudi mlado reprezentantko, našo najboljšo strelko Evo Muratović, ki jo je selektorica slovenske ženske reprezentance do 15 let vpoklicala na priprave, ki so potekale med 7. in 9. junijem v Kozjem. Srčne čestitke Evi in še veliko reprezentančnih izzivov ji želimo.

Dekleta sedaj odhajajo na zaslužen odmor, ki ne bo trajal dolgo, saj že konec julija začnejo s pripravami na novo sezono.

V svoje vrste vabimo dekleta, stara od 5 do 16 let, ki rade igrajo nogomet in  želijo razvijati svoje veščine v prijetnem in podporno naravnanem okolju. Čez leto dni bomo že na poti do igranja v članski selekciji, zato v svoje vrste vabimo tudi ženske, ki so že igrale nogomet in bi želele z nami pisati zasavsko žensko nogometno zgodovino. Z besedami nogometne ikone Alex Morgan: »Dejansko ni nobene skrivnosti za uspeh. Uspeh si ustvariš sam.«

Torej, najprej zaslužen počitek, nato pa novim zmagam nasproti. Srečno, ŽNK Trbovlje!

Simona Izgoršek

Foto: ŽNK Trbovlje


 

Isti avtor