Sončen dan je nežna ljubezenska balada izpod peresa tekstopisca Metoda Češka, ki jo je uglasbil kitarist Orlekov Bojan Bergant. Nova skladba je nekoliko drugačna od običajnih skladb skupine, zato so se fantje še toliko bolj potrudili pri mehki, nežni izvedbi. Pika na i je subtilen solo na trobenti. Pozitivna pesem govori o mladi ljubezni, dvojini in pričakovanju.

Foto: Jani Ugrin
Foto: Jani Ugrin

»Skladba je nekoliko neobičajna za skupino Orlek, ampak zakaj pa ne bi tudi tega enkrat probali« se je zasmejal pevec Vlado Poredoš ob predstavitvi pesmi pred festivalom. »Do zdaj te problematike nismo veliko opevali, ampak zakaj je pa ne bi. Vse je enkrat prvič!«. Fantje so vsekakor dokazali, da so več kot kos tudi nežnim baladam.

Foto: Jani Ugrin
Foto: Jani Ugrin

Zasedba devetih temperamentnih fantov iz Zagorja svojo edinstveno glasbo ustvarja že več kot 25 let. Ljubezenska balada jih predstavlja v nežnejši luči, sploh v primerjavi z zadnjim singlom Fešta, ki je z značilnim razposajenim humorjem hitro osvojil ušesa poslušalcev. Fešto je pospremil tudi novi videospot, s katerim so Orleki ostali zvesti rudarskim koreninam, saj je video postavljen v zagorsko okolje, ki ga prikaže v okviru razposajene zgodbe o novi dogodivščini rudarskega škrata Perkmandeljca.

ZT