Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zasavje vabijo vse veteranke in veterane, Zasavčanke in Zasavčane, domoljube, na osrednjo zasavsko slovesnost v počastitev dneva državnosti in obletnice dveh letalskih napadov na Kum.

Slovesnost bo v soboto, 17. junija, ob 11. uri pred spominskim obeležjem OZVVS Zasavje na Kumu. Slavnostni govornik na slovesnosti bo državni sekretar na MORS Rudi Medved.

Člani OZVVS Zasavje že tradicionalno organizirajo slovesnost na soboto pred dnevom državnosti, ko je tudi obletnica dveh letalskih napadov na Kum. S to slovesnostjo ohranjajo tradicijo in zgodovinski spomin na vojno za Slovenijo leta 1991.

Vlada republike Slovenije je udeležencem dogodkov iz osamosvojitvene vojne leta 1991, v spoštljiv spomin na čas, ko smo združili moči za Slovenijo in v iskreno zahvalo za prispevek podelila spominsko medaljo 30. obletnica samostojne in neodvisne države Republike Slovenije. Zato vabijo vse veterane, ki priznanja še niste prevzeli, da jih prevzamete v soboto, 17. junija, uro pred ali uro po slovesnosti.

Slovesnost in družabno srečanje so podprle in omogočile Občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

PR objava