Kaj je lepšega, kot to, da lahko svojemu otroku omogočiš nekaj dni brezskrbnih počitnic ob morju, v družbi svojih vrstnikov. Za to že vrsto let skrbijo zveze in društva prijateljev mladine po vsej državi. Vsako poletje tako na morje odpeljejo številne nadobudneže, pomagajo pa tudi takim, katerih starši si tega sploh ne bi mogli privoščiti.
Za hrastniške osnovnošolce je bil ta veseli dan danes, 3. avgusta, ob osmih zjutraj, ko se jih je 73 v spremstvu devetih vodičev z dvema avtobusoma odpravilo proti Poreču. Tam bodo v naselju enonadstropnih hišk mariborske zveze prijateljev mladine letovali deset dni, in sicer pod okriljem Občinske Zveze prijateljev mladine (OZPM) Hrastnik. Program bo pester, lahko se bodo kopali, igrali družabne in rekreativne igre, si pridobivali novo znanje na ustvarjalnih delavnicah, vse pod budnim očesom za to usposobljenih vodičev.

Bivanje na morju stane starše 210 evrov na otroka. Znesek lahko odplačajo obročno, razliko do polne cene, ki je enkrat višja, pa prispevajo OZPM Hrastnik, Občina Hrastnik in posamezni donatorji.

Milko Plahuta