V tokratni oddaji Sledi korakov, ki je nastala v prostorih Varstveno delovnega centra Zasavje (VDC), je direktorica dr. Špela Režun predstavila delovanje te pomembne ustanove od A do Ž.

Uvodoma boste slišali, za koliko uporabnikov skrbijo zaposleni v VDC, na koliko lokacijah delujejo, kaj vse nudijo uporabnikom in tudi, kako se financirajo.

Na slovesnosti ob 40-obletnici, ki je nedavno potekala v zagorski športni dvorani, je bila med drugim izpostavljena ravno težava s financiranjem. Prejeli naj bi bistveno manj denarja, ko so ga v preteklem letu, kar bi jim pravzaprav onemogočilo delovanje. Se pa ravno v teh dneh dogovarjajo z ministrstvom, da do tega ne bo prišlo. “Verjamem, da do denarja pridemo,” je optimistična Režun.

To upamo tudi vsi tisti, ki delovanje Varstveno delovnih centrov po Sloveniji poznamo in vemo, kako plemenito delo opravljajo in koliko so že doslej postorili za bolj vključujočo družbo.

V drugem delu pogovora boste lahko prisluhnili, kako se je odvijala slovesnost ob 40-letnici VDC Zasavje. Ogledali si boste lahko tudi vrsto fotografij, ki so bile posnete na slovesnosti. Seveda pa to ni edini dogodek ob njihovem jubileju.

Eden od naslednjih bo predstavitev knjige Martin Krpan oziroma poenostavljena vsebina tega kultnega dela Frana Levstika. Zadnji pa se bo zgodil 10. septembra v Trbovljah na 13. zasavskem humanitarnem teku za VDC in Društvo ASPI. Več si oglejte v oddaji.

Igor Gošte

Foto: Matjaž Lavrič


 

Prejšnji članekRevija odpovedana
Naslednji članekSneg podiral drevesa