V Zasavju je sneg povzročil največ preglavic na cestah. V vseh treh občinah so imeli precej dela z drevesi, ki jih je sneg podrl na cestišča. Gasilci pa so večkrat posredovali tudi zaradi okvar dvigal.

Hrastnik

Zaradi novozapadlega snega se je na območju občine Hrastnik podrlo več dreves, ki so zaprla lokale ceste, regionalno cesto ter poškodovala vozila in objekte. Posredovali so gasilci PGD Hrastnik, Dol pri Hrastniku in PIGD Steklarna Hrastnik.

Trbovlje

Zaradi teže novozapadlega snega se je na območju občine Trbovlje podrlo več dreves, ki so ogrožala občane in poškodovala vozila. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje – mesto in Klek.

Zagorje

Zaradi teže novozapadlega snega se je na območju občine Zagorje podrlo več dreves, ki so zaprla tako lokalne kot regionalno cesto. Drevje so odstranjevali in očistili cestišče gasilci PGD Čemšenik, Čolnišče, Izlake, Kolovrat, Kotredež, Loke, Mlinše, Podkum, Ravenska vas, Šentlambert in Zagorje ob Savi.

Okvarjena dvigala

Ob 10.37 so na Trgu Pohorskega bataljona v naselju Kisovec gasilci PGD Zagorje mesto iz okvarjenega dvigala s tehničnim posegom rešili osebo.

Ob 11.19 so na ulici Sallumines v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto iz okvarjenega dvigala objekta rešili s tehničnim posegom ujeto osebo in izklopili dvigalo.

Ob 13.20 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto iz okvarjenega dvigala objekta s tehničnim posegom rešili ujeto osebo.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekSledi korakov: Špela Režun o VDC
Naslednji članekDanes dogaja