V zimskem objemu Kranjske Gore so se 31. januarja in 1. februarja športniki zbrali na 17. zimskih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije pod geslom Skupaj zmoremo več in dokazali, da so njihova srca močnejša od kakršnihkoli ovir. Na igrah so sodelovali tudi uporabniki VDC Zasavje.

Andrej Jamšek je v teku na 400m zablestel ter osvojil drugo mesto, Matjaž Kolarič pa je s svojim zagonom na 200m prišel do tretjega mesta. V alpskem smučanju so naši junaki prevladovali, saj sta Peter Lenart in Mitja Čamer stopila na najvišjo stopničko ter zmagala v svojih skupinah. Žiga Zor je prismučal srebro, Gregor Simončič pa si je z ogromnim napredkom prismučal peto mesto.

Toda medalje so le bleščeča nagrada za pot, ki so jo športniki prehodili. Trenerji, Tinkara Kovač, Jože Kovač in Domen Pociecha so vodili pravo skupino športnikov s srcem. Njihovo delo je bilo ne samo usmerjeno k zmagovalnim stopničkam, temveč k soustvarjanju nepozabnih trenutkov, ki krasijo življenjsko pot vsakega športnika.

Vsaka medalja se sveti kot spomin na premagane izzive, toda še pomembneje je, da so se naši športniki naučili, da je moč v enotnosti, volji in nenehnem prizadevanju. Skupaj zmoremo več ni le geslo iger, temveč močan opomin, da smo vsi del skupne poti do uspeha. In za ta uspeh so zaslužni prav vsi VDC-jevci, ki s svojim vsakodnevnim delom pripomorejo k skupnemu uspehu.

Da igre niso le tekmovanje, so pokazale aktivnosti, ki so potekale poleg samih tekem. Trije športniki Andrej, Matjaž in Gregor so opravili temeljit pregled oči in dva bosta dobila popolnoma nova očala z dioptrijo. Ganljiv trenutek je bil, ko je Matjažu pregled opravil sosed iz otroških dni, ki je z vso pozornostjo in skrbjo poskrbel za njegov dober vid. Peter je doživel srečanje s sestrično po dolgem času, kar je prineslo tople spomine na preteklost. Nepozabna slavnostna otvoritev, ki se je odvijala v centru Kranjske Gore in bivanje v vrhunskem hotelu sta poudarila pomen vsakega trenutka.

»A vrhunec doživetja je bila bučna podpora svojcev in prijateljev, ki so se zbrali ob vznožju zasnežene strmine. Skupaj smo delili veselje ob vsakem uspehu, kar je poudarilo moč in povezanost vseh nas. Skupaj zmoremo več in skupaj ustvarjamo nepozabne zgodbe uspeha,« so zapis z zimskih iger strnili trenerji Tinkara, Jože in Domen.

Savus

Foto: VDC Zasavje


 

Prejšnji članekZasavci na Alpe Adria
Naslednji članekKako komunicirate