Kandidat Levice za župana Trbovelj na novembrskih lokalnih volitvah bo aktivist, glasbenik, radijski voditelj in bivši poslanec v Državnem zboru Primož Siter.

Primož Siter je v lokalno skupnost dejavno vpet že vrsto let, prvič pa kandidira za župana: »Trbovlje so že v imenu v množini in srčno bi si želel, da bi bili župan kar vsi. Kandidiram zato, da v Trbovljah končno spet začnemo odločitve sprejemati skupaj, da postavimo človeka in skupnost na prvo mesto ter zdravje okolja pred profit peščice,« je na predstavitvi povedal Siter.

Med poglavitne izzive, ki stojijo pred trboveljsko skupnostjo in ki jih bo kot župan najprej in najglasneje naslovil, so stanovanjska kriza, neenakomeren razvoj različnih delov mesta, zaposlovalna kultura, ki ni po meri delavke in delavca, pomanjkanje demokratičnih orodij v vodenju občine, ohranjanje naravne in kulturne dediščine ter izboljšanje prometnih povezav z drugimi deli države.

Kandidat Levice za župana si ne zatiska oči pred nujnostjo odgovornega okoljskega ravnanja na lokalni ravni, da se ognemo globalnemu podnebnemu zlomu. »Podnebna kriza in nemir na celini se prevajata v višino položnic v Trbovljah. Zato je odgovornost župana, da prepreči, da cene za napake kapitala in politike ne bodo plačevali občani,« pojasnjuje Siter, ki napoveduje tudi odločno ukrepanje v prehodu na obnovljive vire energije. »Navijam za sončno!« pravi.

Siterja podpira tudi koordinator Levice Luka Mesec. Trboveljska Levica bo svoje kandidatke in kandidate predlaga tudi v občinski svet in svete krajevnih skupnosti.

Savus

Foto: Veronika Brvar


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekProgram za hitrejšo obravnavo vlog