sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Šeško v finalu, Artnak v polfinalu

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah v teh dneh poteka mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open, ki se bo zaključil s finalom v nedeljo, 9. junija. Hrastničan Žiga Šeško je bil uspešen tudi v polfinalu turnirju dvojic z Litijanom Nikom Razborškom, med posamezniki je v polfinalu edini preostali od Slovencev le še Litijan trboveljskih korenin Bor Artnak.

Posamezniki

Turnir Zasavje Open se preveša v drugo polovico. Med posamezniki se je prvi nosilec turnirja Bor Artnak z zmago v četrfinalu uvrstil v današnji polfinale. Litijan Bor, ki ima po očetu trboveljske korenine, je v prvem krogu premagal Hrastničana Žiga Šeška, v drugem krogu Ukrajinca Volodymyrja Iakubenka s 5:7, 6:1 in 6:4, v polfinalu pa še Nizozemla Aleca Deckersona s 6:7, 6:4, 7:5. Ostali rezultati četrtfinala: Lorenzo Rottolli (Italija) : Mika Brunold (Švica) 0:6, 3:6, Luca Castagnola (Italija) : Luca Wiedenmann (Nemčija) 1:6, 3:6 in Sebastian Sorger (Švica) : Gregor Ramskogler (Avstrija) 6:3, 6:7, 6:2.

V današnjem polfinalu sta para Bor Artnak : Mika Brunold (ob 15. uri na igrišču v Trbovljah) in Luca Wiedermann : Sebastian Sorger (ob 10. uri v Hrastniku).

Pari

Hrastničan Žiga Šeško in Litijan Nik Raboršek odlično nastopata med dvojicami. V prvem krogu sta premagala italijanski par Enrico Baldisserri – Noah Perfetti. V drugem krogu sta se pomerila s slovenskim parom Matic Križnik – Nik Mikovič. Dvoboj je bil izenačen in napet, dobila sta ga Zasavca s 6:2, 4:6, 10:4. V polfinalu sta se pomerila z italijanskim parom Filippo Romano – Lorenzo Rottolli (tretja nosilca) in zmagala z 3:6, 7:6, 12:10. Izjemno napet dvoboj je po dobrem zaključku pripadel Zasavcema, ki se bosta tako pomerila v finalu danes ob deseti uri na igrišču v Hrastniku s slovenskim Davis Cup reprezentantom Janom Kupčičem in Hrvatom Nikolo Bašićem. V polfinalu sta premagala nemški par Jeremy Schifris – Facundo Yunis s 6:2,6:4.

Tprej, ljubitelji tenisa. Danes ob desetih v Hrastniku finale dvojic s Hrastničanom Žigom Šeškom in Litijanom Nikom Razborškom. Ob 17. uri pa polfinale posameznikov z Borom Artnakom v Trbovljah.

MP

Foto: MP, Tenis klub Hrastnik


 

Previous article
Next article

Isti avtor