Najprej tisto zelo važno: le še do jutri zvečer imate čas, da se prijavite po najnižji ceni prijavnine. Ne zamudite.

Ob osmem marcu, dnevu žena, bodo 4. marca letos punce zavzele rudnik Trbovlje-Hrastnik. Na rekreativni prireditvi Punce v jami bodo na svojevrsten način obudile spomin na zasavske ženske, ki so v preteklosti velikokrat pokazale, kdo nosi hlače v zasavskem prostoru.

S prireditvijo in udeležbo na njej bodo na svojevrsten način obudile tradicijo praznovanja dneva žena in hkrati tradicijo rudarstva v Zasavju. Dan žena je v Zasavju še vedno praznik. Drugačno praznovanje dneva žena v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom bo prav gotovo privlačno za udeleženke iz vse Slovenije.

Rekreativna prireditev Punce v jami ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so že odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKS Čeče z novim vodstvom
Naslednji članekNova popolna zapora ceste