četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Šahovski turnir mladih v Trbovljah

Mladi šahisti so se v soboto, 20. aprila, v prostorih Šahovskega kluba Rudar Trbovlje pomerili na regijskih kvalifikacijah v šahu za kategorije dečki in deklice do 11 in do 15 let. Tekmovanje je potekalo v okviru Športnih iger mladih in Šahovske zveze Slovenije.

Na kvalifikacijah je nastopilo 31 šahistk in šahistov iz sedmih slovenskih šahovskih klubov ter štirih osnovnih šol. V uvodu je tekmovalce pozdravila podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih, tekmovalcem zaželela veliko uspeha in dodala: »Ob tej priložnost se zahvaljujem ŠK Rudar Trbovlje, ki pogosto organizira turnirje tako za mlade šahiste kot tudi večgeneracijske turnirje. Hvala tudi mentorjem in vsem staršem, ki vas podpirajo na vaši šahovski poti.«

V kategoriji D15 je slavila Neja Auersperger Bandalo iz ŠK Dol pri Ljubljani pred Nejo Hribar iz OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, v kategoriji D11 pa je zmagala Sara Železnik (OŠ Toneta Okrogarja Zagorje) pred Nežo Pomper iz ŠK Milan Majcna Sevinca ter Anjo Vavtar Majstorovič in Tamaro Kostanjevec (obe OŠ Toneta Okrogarja Zagorje).

V kategoriji F11 je nastopilo 12 fantov, po odigranih sedmih partijah je zmagal Sven Gorenjec Očko iz ŠK Milana Majcna Sevnica, drugo mesto je zasedel Loth Vitaly iz Celjskega ŠK, tretji pa je bil član ŠK Rudar Trbovlje Andraž Ovnik.

V kategoriji F15 je sodelovalo 13 fantov, po odigranih 7. partijah je slavil Filip Izlakar iz ŠK Litija, drugo mesto je zasedel Jaka Ovnik iz ŠK Rudar Trbovlje, tretje mesto pa Blaž Zupan iz ŠK Tajfun Ljubljana.

Prvi trije v vsaki kategoriji so si zagotovili nastop na državnem prvenstvu, ki bo potekalo v juniju. Za nemoten potek turnirja so poskrbeli šahovski sodniki Rado Bajda, Miran Skobe in Predrag Gjurić.

Savus

Foto: fb Šahovski klub Rudar Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor