Ob letošnjem občinskem prazniku Zagorja je župan Matjaž Švagan podelil  tri posebna županova priznanja. Med prejemniki priznanja je bil tudi Roman Žerko, ki ga je prejel za svoje nadpovprečno uspešno delo v gostinstvu. Nagrajenca predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Roman Žerko je postal sinonim za gostinca po duši in srcu. Po končani gostinski šoli v Zagorju se je zaposlil v ljubljanskem hotelu Turist, znanje pa nabiral tudi v Opatiji. Sredi sedemdesetih let se je vrnil v Zagorje, kjer se je ravno takrat odpirala restavracija Medija s kavarno in bistrojem. Naslednji izziv je bilo vodenje hotela Rudar v Trbovljah, po njem pa je šel na svoje: bar Merli, zagorski bazen, gostilna Medved, silvestrovanja na prostem, lovski dom na Klančišah. Povsod je bil tudi odličen mentor mladim gostincem.

Aktiven je bil tudi na nogometni zelenici in ob njej, v zagorskem nogometnem klubu je zasedal tudi predsedniški položaj. Za svoje delo nenehno prejema pohvale, pisnim priznanjem za uspešno delo pa se nocoj pridružuje tudi županovo priznanje.«

Savus

Foto: Robi Verbajs