ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Hrastnik za poplavljeno Laško in Celje

Hrastniški prostovoljci so v preteklem tednu v organizaciji Rdečega križa in Občine Hrastnik pomagali pri odpravljanju posledic poplav v Laškem in Celju. Zbrali so tudi večjo količino hrane, opreme za čiščenje in ostalih potrebščin, ki jih potrebujejo prebivalci poplavljenih območij.

Četrtek, 10. avgust

Iz občine Hrastnik se je 8. in 9. avgusta organiziranega čiščenja v Laškem udeležilo 29 prostovoljcev. V Športni dvorani Dolanka pa smo zbirali material za ogrožena območja. Z večjo količino čistil in sredstev za odpravljanje plesni se je na našo pobudo vključila tudi TKI Hrastnik, podjetji Kartem in Dukart pa sta nam donirali večjo količino transportnih škatel, da lahko blago ustrezno zavarujemo za transport. Zbrano smo odpeljali v zbirni center v prostorih Poklicne gasilske enote Celje, za prevoz je poskrbelo PGD Hrastnik. Tam pa nas je predstavnik CZ Celje zaprosil za pomoč pri transportu brisač in odej v centralno skladišče CZ Celje, kar smo z veseljem opravili.

Petek, 11. avgust

V zgodnjih večernih urah smo zaključili četrti dan našega dela pri zbiranju materiala za poplavljena območja. Znova se je nabralo dovolj stvari še za tretji odvoz. Aktivnosti na terenu v Laškem se je 10.in 11.  avgusta udeležilo 10 prostovoljcev.

Sobota, 12. avgust

Na teren smo poslali 8 člansko ekipo, ki je šla na pomoč v Laško. Ob pomoči gasilca PGD Hrastnik smo v centralno skladišče v Celje odpeljali zajetno količino vode, mleka, otroške hrane, brisač, odej, higienskih potrebščin, čistilnih sredstev, razkužil in zaščitne opreme. Občani so prispevali tudi finančna sredstva.

Nedelja, 13. avgust

Ves dan smo zbirali podatke o prostovoljcih, ki so se naslednji dan podali na teren. Prijavilo se jih je 32, prihajajo pa iz vseh treh zasavskih občin, iz Litije in Celja. V dvorani Dolanka se je nadaljevalo zbiranje materiala. Nujno smo potrebovali orodje, zaščitno opremo, gumijaste škornje, pripomočke za čiščenje in čistilna sredstva, razkužila, odeje, brisače, hrana za otroke, plenice in higienski pripomočki.

Ponedeljek, 14. avgust

Na dan solidarnosti smo v Občini Hrastnik zbrali ekipo 32-ih prostovoljcev, ki so se udeležili odpravljanja posledic poplav v Laškem in Celju. Pri prevozu na delovišča so nam pomagali tako prostovoljci kot tudi PGD Hrastnik in RKS-OZ Hrastnik. Prav tako se je zbirala pomoč v dvorani Dolanka. Prejete donacije občanov smo ustrezno pripravili za transport in jih odpeljali v zbirni center v Celje. Občani še vedno lahko darujejo material. Oddajo ga lahko v prostorih RKS-OZ Hrastnik, Trg Franca Kozarja 14 vsak dan od 8. do 10. ure. Trenutno zbiramo samo odeje, brisače, vzglavnike, posteljnino, razkužila, čistila in pripomočke za čiščenje. Ko bomo zbirali kaj drugega, bomo občane o tem pravočasno obvestili.

Belinda Ladiha

Foto: RKS-OZ Hrastnik


 

Isti avtor