Vodilni možje ekipe Bora Hansgrohe in Primož Roglič so na Majorki predstavili načrte za letošnjo sezono. »Želja je osvojiti Tour de France, ni pa obsesija,« je bil jasen zasavski kolesar, ki mu bo kot edinemu kapetanu ekipe podrejeno moštvo Bore Hansgrohe.

Celotna sezona bo podrejena osrednjemu cilju. Dirke do Toura so bolj kot ne določene. Primož Roglič bo letos dirkal manj kot ponavadi, vse sile bodo v njegovi novi ekipi usmerili na uspeh na dirki po Franciji.

Ambicije so velike, Rogliči pa je sproščen, optimističen, poln energije in pomirjen. V novi ekipi pričakujejo, da bodo s prihodom slovenskega kolesarja dobili vsi. Roglič vso podporo celotnega moštva in kolesarjev, ti pa nove izkušnje in izboljšave pri treningih, delu, organizaciji in tekmah. »Logično je, če dobiš takšnega kolesarja, kot je Primož, da ciljaš na najvišjo stopničko na Touru,” je dejal na druženju z novinarji športni direktor nemške ekipe Bora Hansgrohe Rolf Aldag.

»Preprosto je, zakaj sem tu. Nisem tu za to, da poskrbim za svojo ‘rit’. Tu sem, da dvignem vse. Če želimo zmagati Tour, nisem le jaz tisti, ki bo kolesaril za zmago. Potrebujem vse kolesarje, mehanike, celotno osebje, pravo prehrano. Vsi morajo prestaviti prestavo višje. To, da se vsi naučijo novosti, je dobrodošlo. Boljši bomo,« pa je dodal Primož Roglič, ki je prišel v močno ekipo izkušenih in mladih kolesarjev. Še posebej mu bosta v pomoč Rus Aleksandr Vlasov in Avstralec Jai Hindley, pred dvema letoma zmagovalec Gira, pa tudi Nemec Lennard Kämna.

V letu 2024 kolesarje čakata poleg tritedenskih dirk po Franciji (Tour), Italiji (Giro) in Španiji (Vuelta) še dve pomembni prireditvi: olimpijske igre v Franciji in svetovno prvenstvo v Švici. Bo Roglič branil zlato medaljo s kronometra na olimpijskih igrah v Tokiu? O nastopih na obeh pomembnih druženjih svetovne kolesarske elite se bo Primož odločil po Touru.

Savus

Foto: FB Primož Roglič


 

Prejšnji članekPrenova Njive
Naslednji članekPrometni »kaos« v Kisovcu