Naslednji teden, predvidoma od 15. januarja naprej, bosta na regionalni cesti skozi Kisovec postavljeni dve polovični zapori, je sporočil izvajalec del Strabag.

Prva bo na mostu čez Medijo in druga od novega avtobusnega postajališča pri pekarni na desni strani v smeri proti Zagorju do uvoza v Petelinkarjevo ulico. Posledično bo v zapori, ki je predvidena od avtobusnega postajališča do Petelinkarjeve popolnoma zaprt uvoz na Rudarsko cesto.

»Predvsem stanovalce bloka na Rudarski prosimo, da ne parkirate na cesti za blokom od pekarne do cvetličarne na Rudarski, saj se bo le ta kot enosmerna uporabljala za dostop v zaledje Rudarske ceste, kot je prikazano v priloženih skicah,« so zapisali v sporočilu KS Kisovec-Loke.

In dodali: »Za začasno prometno ureditev zaradi rekonstrukcije regionalne ceste čez Kisovec ni pristojna KS. Gre za odločitve DRSI (naročnik) na podlagi projektiranih in odobrenih prometnih študij začasne prometne ureditve. Kot je bilo že dodatno pojasnjeno, je predmetni obvoz namenjen tistim, ki vozijo proti Rudarski cesti, Naselju na šahtu itd. zaradi gradnje druge polovice srednjega krožišča in obnove priključka na Rudarsko cesto. Ostali promet bo potekal izmenično enosmerno po glavni cesti kot je bilo to začasno urejeno tudi do sedaj. Nadomestna avtobusna postaja bo vzpostavljena in označena.«

Objava je naletela na izjemen odmev krajanov Kisovca, ki imajo že nekaj časa dosti prometnih zamaškov, ki se vlečejo mesece in mesece.

Savus

Foto: KS Kisovec-Loke


 

Prejšnji članekRogličeva glavna tekma bo Tour
Naslednji članekNa Puncah tudi slepe udeleženke