Primož Roglič bobnar. Roglič kitarist. Kaj zdaj? Ni več kolesar? Seveda je, v nedeljo je zmagal na državnem prvenstvu. In v nedeljo so na spletu objavili tudi njegovo navijaško himno. V videospotu pa poleg glasbenikov, kolesarjev in še koga nastopa tudi Primož kot bobnar, kitarist in kolesar. Prepričljivo. Skladbo S tabo je Slovenija je napisal njegov mladostni prijatelj , glasbenik Dejan Žujič. Videospot je režiral vse bolj prodorni režiser Rok Hvala.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je torej dobil navijaško himno z videospotom, v katerem ga vidimo v zanj neobičajnih vlogah, v vlogi kitarista in bobnarja. Besedilo in glasbo navijaške himne S tabo je Slovenija je napisal in uglasbil pevec in kitarist Dejan Žujič. Refren pesmi je enostaven: »Vsi smo ponosni, da je tukaj doma najboljši kolesar sveta! Rogla, …« Dejan Žunič pravi, da je ideja za skladbo nastala po Rogličevi zmagi na Vuelti leta 2019: »Skladbo smo z bandom prvič predstavili 15. oktobra 2019 na sprejemu Primoža v Zagorju ob Savi. Ker sem opazil, da je šla ljudem hitro v uho, sem se odločil, da jo studijsko posnamem in zanjo naredim videospot.«

Aranžma pesmi je delo glasbenega producenta Dejana Radičevića, pri snemanju pa so sodelovali številni znani slovenski glasbeniki kot so Neisha (klaviature), Matej Mršnik (kitara), Boštjan Vajs (bobni) in Miha Koren (bas kitara).

Videospot so posneli v Rogličevem Zagorju ob Savi, lokacije so zanimive: ploščad, visok blok sredi Zagorja, ceste po okolici, odcep za Strahovlje z velikanskim kolesom, skaklnica v Kisovcu … Režisersko taktirko je imel v rokah režiser Rok Hvala, direktor fotografije je bil Andrej Copot (CAN Visuals), ki je z Žujičem že sodeloval v nekaterih projektih. Snemati so pričeli februarja letos, vendar se je delo zaradi karantene ustavilo. Kljub vsemu je Žujiču z odlično ekipo na koncu uspelo uresničiti idejo. “Korona je bila za nas na nek način tudi prednosti, saj je imel Primož malce več časa in je lahko sodeloval pri snemanju videospota,« pravi Žujič.

Režiser Rok Hvala je v videospotu tudi nastopil kot klaviaturist skupine. »Ko me je  Dejan poklical, če bi bil pripravljen delati videospot za to skladbo, sem bila seveda takoj za. Ob poslušanju se mi je porodilo nemalo idej, ki smo jih strnili v videospot. Mislim, da nam je v enem snemalnem dnevu uspelo dobro zajeti atmosfero skladbe. Kot ekipa smo se res dobro ujeli in veselim se novih skupnih projektov,« pravi Hvala.

Andrej Copot je kot direktor fotografije z Dejanom sodeloval že pri prejšnjem singlu, zato je v sodelovanje privolil brez pomislekov. »Tokrat smo celotno zgodbo dvignili še na višjo raven, saj se je ekipi pridružil režiser Rok Hvala, ki je bil ključnega pomena, da nam je uspelo sestaviti dober videospot. Prav tako je treba pohvaliti celotno ekipo, ki se je maja cel dan »sončila« v Zagorju.«

Kot pravijo ustvarjalci videospota, jim je največji izziv predstavljal snemalni dan, saj so v enem dnevu morali posneti ogromno kadrov. Za snemanje s Primožem pa so imeli na voljo zgolj dve uri. Kljub številnim izzivom jim je snemanje uspelo spraviti pod streho in kot pravi Žujič je že med snemanjem vedel, da ob takšnem počutju in vzdušju končni izdelek ne more razočarati.

Videospot najdete na tej povezavi.

MP

Foto: Alja Cestnik