sreda, 17 julija, 2024

Iz te kategorije

Roglič spet v rdečem

Primož Roglič je presenetil na včerajšnji ravninski etapi Dirke po Španiji vso konkurenco z izjemnim ciljnim šprintom, s katerim si je priboril nazaj rdečo majico vodilnega na dirki. Z doslej rdečim Richardom Carapazom ima enak skupni čas, majica pa je njegova zaradi boljših dnevnih uvrstitev. Danes čaka kolesarje izjemno zahtevna, kraljevska etapa letošnje Vuelte.

Roglič je po dirki povedal, da na letošnji Vuelti uživa, se zabava in vozi povsem sproščen. »Srečni smo, da tukaj sploh lahko dirkamo v teh težkih časih za vse,« je podkrepil svojo sproščenost. Roglič je še vedno tudi nosilec zelene majice za najboljšega na dirki po točkah. Na etapi, ki se je končala v mestecu Suances, je Roglič potegnil na klančku pred ciljem in za seboj pustil vso elito. Ciljni šprint ni bil pisan na kožo pravih sprinterjem, saj je bil klanec prehud za normalen šprint in prav to je s pridom izkoristil Kisovčan.

Roglič je tako osvojil že tretjo etapo na letošnji Vuelti. Na polovici 75. Dirke po Španiji je spet vodilni. Danes in jutri pa čakata kolesarje dve izjemno zahtevni gorski etapi. V ponedeljek je drugi prosti dan na dirki, v torek pa še posamični kronometer, na katerem bo Roglič glavni favorit. Torkov večer že lahko prinese bolj točen odgovor o zmagovalcu letošnje Dirke po Španiji.

Primož Roglič je na tiskovni konferenci v šali dejal, da je kot vino: starejši kot je, boljši je. V osmih letih profesionalnega ukvarjanja s kolesarstvom je dosegel 45 zmag, 26 v elitni svetovni seriji, 11 skupnih zmag na etapnih dirkah, 11 zmag je dosegel v kronometrih, deset pa na tritedenskih dirkah (na vsaki največji vsaj po 3).

MP

Foto: arhiv Savus /sprejem po lanski zmagi na Vuelti/

Isti avtor