Nina Jelen, Primož Jelševar in Jure Jurca, trije prijatelji iz mladosti, so ob zaključku šolskega leta izdali ekoskladbo z naslovom Rockajmo za naš planet. Svoje glasove za skladbo je posodilo 25 učencev in 3 učiteljice zagorske podružnične šole v Podkumu. Učenci so nastopili tudi v videospotu.

Nina Jelen, večkrat nagrajena učiteljica iz Podkuma, je napisala besedilo za skladbo in naredila video posnetke in montažo. Primož Jelševar, vodja dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov, je odigral bobne in prevzel snemanje ter glasbeno produkcijo, melodijo pa je napisal pevec, kitarist in tekstopisec Jure Jurca, ki ustvarja pri duetu Vagabunda in Metallica tribute bandu – Unforgiven 4, in je za pesem odigral tudi kitarske vložke.

Okoljevarstvena tematika iz pesmi nagovarja predvsem mlade, pa tudi starejše, da vsak dan mislijo na svoje okolje in planet. Poslušalce spodbuja, naj bodo pozorni pri nakupih, naj kupujejo, kar res potrebujejo, naj se zavedajo, da se utapljamo v velikih količinah plastike in da je prihodnost našega planeta odvisna predvsem od naših vsakodnevnih odločitev.

Savus

Foto: arhiv Fundacije Svečka