Tudi letos GZS OZ Zasavje objavlja razpis za inovacije Zasavja za leto 2016. Priznanja za najboljše inovacije v Zasavju predstavljajo najvišja priznanja inovativnih dosežkov zasavskih podjetij. »Od leta 1996 se je odzvalo na razpis 922 inovatorjev s 434 inovacijami. Število in kakovost prijavljenih inovacij priča, da se podjetja v Zasavje zavedajo pomembnosti inovacij. V zadnjih letih se je povečevalo tudi število inovacij, ki prihajajo iz šol in zavodov, ki s svojimi inovacijami dokazujejo, da inovativnost ni omejena samo na gospodarstvo,« pravijo v Območni zbornici Zasavje. Zato tudi tokrat vabijo, da prijavijo svoje inovacije.
Pravico do prijave na razpis imajo vse gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike z območja GZS Območne  zbornice Zasavje.

S prijavo na Razpis inovacije Zasavja za leto 2016 je družbam in inovatorjem omogočena promocija projektov, njihovih novih inovativnih dosežkov, tako na regijski kot nacionalni ravni. V letošnjem letu sta se projektu pridružila tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter  javna agencija SPIRIT.

V razpisu lahko sodelujejo produktne, procesne, trženjske in organizacijske inovacije. Nagrade za inovacije Zasavja bodo v letošnjem letu  podeljene na zaključni prireditvi 8. junija 2016 v Zagorju. Nacionalna podelitev nagrad inovatorjem pa bo 21. septembra 2016 na Brdu pri Kranju. Na osnovi ocenitve bodo podeljena zlata, srebrna in bronasta priznanja in diplome.  Najmanj tri najvišje ocenjene inovacije v Zasavju za leto 2016 bodo kandidirale za nacionalno priznanje. Rok za zbiranje prijav je 31. marec 2016.

ZT

Prejšnji članekHrastničani zadevali v polno
Naslednji članekZagorske položnice