sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Razburjenje zaradi ležečega policaja

Kdo bo plačal popravilo podvozja? Postavite raje radar. Čeprav imam rajši ležeče kot stoječe policaje, je to vseeno preveč. To je le nekaj odzivov razburjenih občanov zaradi nove ovire na trboveljski cesti. Občina Trbovlje je v okviru ukrepov za umiritev prometa na cesti mimo Partizana ob omejitvi 30 km/h postavila še precej visoko oviro, ki razburja voznike.

Na fb profilu Občine Trbovlje so zapisali, da so predstavniki krajevne skupnosti Center so po številnih prošnjah krajanov na občino poslali pobude za ureditev umiritve prometa na nekaterih cestnih odsekih v krajevni skupnosti.

»Komisija za prometno varnost Občine Trbovlje je obravnavala pobude, si ogledala dejansko stanje na terenu ter preučila smiselnost izvedbe predlaganih ukrepov. Predlagan ukrep, da bi se na enosmerni cesti od ZD Trbovlje proti zlatarni, kjer sicer že velja omejitev hitrosti 30 km/h, namestil stacionarni radar, je komisija ocenila kot neprimeren. Kot bolj primerno rešitev je predlagala postavitev hitrostne ovire pred prehodom za pešce, ki bo pripomogla k večji varnosti pešcev, dodatno umirila promet in ga preusmerila na spodnjo državno cesto,« so zapisali na fb strani Občine Trbovlje.

Hitrostna ovira je precej razburila voznike, saj je po njihovem mnenju previsoka in je že pri najmanjši hitrosti precej neprijetna za vožnjo. Zato je v zapisih pod obvestilom občine precej žolčnih odzivov. Sandi Lepoša je povzel večino komentarjev v hudomušen zapis: »Ene dve nočne akcije pulcijske, trem šumaherjam avte zaplent pa 1500 euru kazni, ležeče polcaje prodamo na market plejsi za 1000, pa nardimo drift piknik na Kipih. Končan projek!«

Savus

Foto: Občina Trbovlje

 


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor