sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Grd padec Rogliča

Primož Roglič je na tretji etapi Dirke po Baskiji grdo padel. Na srečo jo je odnesel brez pretresa možganov, etapo pa je končal v modricah in z odrgnjeno kožo. Glavnina je športno počakala kapetana ekipe Bora Hansgrohe.

Primož Roglič je 39 km pred ciljem v levem ovinku precej grdo padel. Rogliča je v ovinku odneslo, z glavo je trčil ob tla in zdrsel do desnega robnika. Udarec ni bil nežen, poškodbe so bile vidne. Zdravnik je opravil obvezen protokol za pretres možganov. Po dveh minutah je Primož zahteval kolo in nadaljeval dirko. Ekipna kolega sta Rogliča vlekla proti glavnini. Ta pa je pod vodstvom ekipe Ineos Grenadiers dopustila, da se je Kisovčan pridružil vodilnim kolesarjem v glavnini pred zadnjim vzponom.

Večjih pretresov ni bilo več. Množični sprint je dobil Quinten Hermans iz ekipe Alpecin Deceuninck. Kljub ranam po desni strani telesa je Roglič prišel v cilj kot 18. in ohranil skupno vodstvo po na dirki po Baskiji.

»Prve preiskave kažejo, da je Roglič utrpel površinske rane na desnem boku, udarnine in modrice. S pregledom ob cesti je bil izključen pretres možganov,« je uro in pol po koncu etape sporočila Rogličeva ekipa Bora Hansgrohe. Danes pred startom nove etape bo jasno, ali bo Roglič nadaljeval Dirko po Baskiji. Kolesarje čaka četrta etapa Etxarri Aranatza–Legutia (159 km) s štirimi kategoriziranimi vzponi.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor