sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Prvojunijski otroški parlament

V četrtek, 31. maja, je v sejni dvorani Občine Trbovlje v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje potekal prvojunijski otroški parlament. Ta je ob občinskem prazniku združil učence osnovnih šol, ki so razpravljali o Trbovljah. Mladi razpravljalci so izpostavili številne pomembne teme in predstavili svoje poglede na razvoj in prihodnost našega kraja.

Nagovorila jih je podžupanja Vesna Jesih, ki je v svojem govoru poudarila pomen vključevanja mladih v lokalno skupnost in izražanje njihovih idej ter stališč. Prisotne so s svojo udeležbo podprli tudi vodja službe za družbene dejavnosti Občine Trbovlje Mateja Camplin Tahirovič, predstavnik Policijske postaje Trbovlje Boštjan Mokotar in direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše.

Mladi parlamentarci so razpravljali o številnih temah, ki so ključne za prihodnost našega kraja. Med drugim so izpostavili potrebo po izboljšanju infrastrukture, ohranjanju narave in spodbujanju javnega prevoza ter pomenu ekološke ozaveščenosti. Njihove ideje in predlogi so pomemben prispevek k oblikovanju boljše prihodnosti Trbovelj. Poleg tega so imeli precej konkretnih pobud, ki jih bomo naprej naslovili na organizacije, ki se jih posamezna pobuda tiče.

Podžupanja Vesna Jesih je izrazila zadovoljstvo nad aktivnim sodelovanjem mladih ter poudarila, da bodo njihove pobude in predlogi obravnavani s strani občinskih organov. »Mladi so prihodnost našega kraja, zato je ključno, da slišimo njihove glasove in vključujemo njihove ideje v razvojne načrte,« je dejala Jesihova.

Prisotni predstavniki lokalnih institucij so prav tako izrazili svojo podporo in pohvalili angažiranost mladih. »Otroški parlament je pokazal, da so mladi v Trbovljah polni idej in energije, ter da si želijo aktivno sodelovati pri oblikovanju svoje skupnosti. Njihova prizadevanja so navdih za vse nas, da skupaj gradimo boljšo in svetlejšo prihodnost,« so še zapisali v sporočilu za javnost na trboveljski občini.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Isti avtor