Regionalna razvojna agencija Zasavje je v sodelovanju z Zasavsko gospodarsko zbornico v novembru uspešno izpeljala že drugi sklop usposabljanj za naziv Projektni manager pravičnega prehoda.

Izobraževanja pod okriljem Centra za pravični prehod Zasavja so udeležencem ponudila priložnost pridobiti praktično znanje in veščine, ključne za načrtovanje in izvajanje projektov v skladu s smernicami EU. Direktor RRA Zasavje Jani Medvešek je povedal, da so številna izobraževanja in delavnice, ki jih organizirajo v okviru Akademije pravičnega prehoda, v prvi vrsti namenjena usposabljanju in krepitvi kompetenc vseh, ki so kakorkoli vključeni v proces pravičnega prehoda Zasavja.

“Vsi deležniki v regiji, predvsem potencialni upravičenci na razpisih, ki so že objavljeni ali pa bodo v kratkem, morajo biti čim bolj pripravljeni na izzive, ki jih prinaša črpanje evropskih sredstev in načrtovanje trajnostnega razvoja organizacije. Samo tako bomo kot celotna regija pri transformaciji Zasavja lahko inovativni, vključujoči in uspešni,” je poudaril Medvešek.

Usposabljanja, ki jih je vodila izkušena strokovnjakinja na področju projektnega managementa Urška Ošljak, so ponudila celovit pregled nad razpoložljivimi sredstvi EU, omogočila pa sta tudi razumevanje, kako ta sredstva lahko služijo kot pomoč pri uresničevanju organizacijskih načrtov brez povzročanja dodatnih bremen. Po zaključku usposabljanja so udeleženci pridobili certifikat z nazivom Projektni manager pravičnega prehoda. Ta certifikat ne le potrjuje njihovo znanje, temveč jih tudi pooblašča za uspešno vodenje projektov v okviru Sklada za pravični prehod.

PR objava


 

Prejšnji članekŽalil je voznika avtobusa
Naslednji članekNa današnji dan: Martin Klančišar – Nande