V Zasavju so imeli policisti pretekli vikend kar nekaj dela. Ukvarjali so se še s štirimi manjšimi prometnimi nesrečami, ustavili dva alkoholizirana voznika, se ukvarjali z grožnjami, poškodovanim voznikom, tatvino kolesa in posredovali zaradi potnika, ki je žalil voznika avtobusa.


PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja groženj in lahke telesne poškodbe. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je z vozilom trčil v parkirano vozilo, voznik pa je ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo s kraja odpeljal.


PP Trbovlje

V petek so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila i mu odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je znašal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pridržali so ga in odvzeli vozniško dovoljenje. Voznika so isti dan ponovno ustavili, zato so mu zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohol bo podan obdolžilni predlog.

Voznik avtobusa je zaprosil za interveniranje policistov zaradi tega, ker ga je žalil potnik. Policisti so na avtobusnem postajališču v Trbovljah občanu, ki je vpil in žalil šoferja zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti spregledal označeno gradbišče in zapeljal v gradbiščno luknjo, kjer se nahajajo toplovodne cevi. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 1000 evrov. Vozniku so zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali prijavo poškodovanja vozila na parkirnem prostoru. Policisti so pri ogledu ugotovili, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak obeh levih vratih vozila in zadnjo levo luč. Materialna škoda znaša približno 1500 evrov.

V nedeljo so obravnavali tatvino treking kolesa, ki ga je občan pustil pred trgovino. Neznani storilec je lastnika oškodoval za 500 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V petek so našli mobilni telefon Samsung, ki so ga vrnili lastniku.

V večernem času pa so na območju Trojan kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in tudi odrejen strokovni pregled. Pri postopku so policisti ugotovili, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu v času prepovedi vožnje, zaradi česar so mu avto zasegli. Zoper kršitelja bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznice v Zagorju ob Savi. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na Čemšeniku. Policisti so napisali uradni zaznamek.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekTudi iz Nizozemske
Naslednji članekProjektni managerji pravičnega prehoda