Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sredo, 25. maja, v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021. Med dobitniki priznanj je tudi Hrastničan Slobodan Filipovič.

Gre za najvišja državna priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljkam, prostovoljcem oziroma prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva. Za glasbeni program so poskrbeli člani Trobilnega kvinteta Policijskega orkestra Slovenije.

V obrazložitvi priznanja za Slobodana Filipoviča so zapisali: »Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je prejel priznanje Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2021 prostovoljec Slobodan Filipovič. Priznanje so mju podelili za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela na področju kulture in umetnosti.

Slobodan Filipovič je ustanovitelj in predsednik Kulturnega društva Veter. Že več kot 30 let organizira dobrodelne koncerte, med drugim je bil aktivno vpet v izgradnjo novega doma Starejših občanov v Hrastniku. S prostovoljskim delom je prispeval k  nakupu inhalatorjev Bolnice Trbovlje, za otroške paraplegike v Kranjski gori, organiziral je dobrodelni ples za gluhoneme v Ljubljani in pomagal mnogim mladim članom orkestra in učencem pri zaposlitvah ter reševanju stanovanjskih stisk. Za zagotovitev zaščitnih sredstev osebju Doma starejših občanov Hrastnik je v lanskem letu organiziral dobrodelni koncert. Slobodan Filipovič je tudi član upravnega odbora Društva vojnih invalidov Zasavja in aktivni član Zveze kulturnih društev Hrastnik.«

Savus

Foto: Bor Slana / STA