Na tek in hojo po rudniku Trbovlje-Hrastnik je prijavljenih že 90 slovenskih punc. Odločile so se, da bodo dan žena praznovale čisto po svoje – s tekom ali hojo po rudniških rovih.

Prijave za prireditev Punce v jami počasi prihajajo na naslov organizatorjev. Kot prva se je prijavila prijazna Nemka Angelika Zinner, ki v Ljubljani gimnazijce poučuje nemščino. Prijavljena je tudi ena izmed najhitrejših tekačic na prvi prireditvi Punce v jami Mateja Baš. Prijave prihajajo iz vse Slovenije. Punce vedo, da jih čaka zanimiva sobota, polna dogodivščin in na koncu poštena fešta ob dnevu žena.

Organizatorji se že veselijo ponovnega snidenja. Med doslej 90 prijavljenimi puncami je kar precej znanih imen. Rekreativno prireditev Punce v jami na svojevrsten način obuja tradicijo praznovanja dneva žena in hkrati tradicijo rudarstva v Zasavju. Drugačno praznovanje dneva žena v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom bo prav gotovo privlačno za udeleženke.

Prireditev ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekAlenka Kink Pušnik se predstavi
Naslednji članekDanes dogaja