Perkmandeljc že komaj čaka, da ga bodo v jami obiskali jamatlonci. Doslej se je za udeležbo na jamatlonu odločilo 120 pogumnih jamatlonk in jamatloncev. Tudi vi si zagotovite svoje mesto na najbolj osvežilnem žuru letošnjega poletja.

120 je že prijavljenih

Doslej se je za poletni jamatlon prijavilo 33 ekip s 120 udeleženci. Razmerje med dekleti in fanti je 70 : 50. Hura za punce.

Častni pokrovitelj prireditve bo minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Perkmandeljc se veseli srečanja z ministrom, upamo, da se tudi minister srečanja s Perkmandeljcem. Vsekakor je obljubil, da se bo družil z udeleženci, pokazal pa bo tudi svoje športno znanje v metu bataškornja rikverc v kuolm kišto. Pa da vidimo, kakšnega ministra za šport imamo …

Nagrade, ki čakajo najuspešnejše udeležence

Jamatlon je kolegialna preizkušnja, kjer ekipe ne tekmujejo za najboljši čas, ampak so nagrajene tiste tri ekipe, ki dosežejo najbolj povprečen čas. Nagrado pa dobijo tudi tisti trije jamatlonci ali jamatlonke, ki so najbolj uspešni v igri Met bata škornja v kolmkišto.

Na vsakem jamatlonu podelimo tudi vrsto častnih nazivov, tako za skupine, kot tudi za posamezne udeleženke in udeležence. Ekipa, ki si nadene najbolj izvirno ime, prejme priznanje Ohter prtija, najbolj srčna ekipa postane Herc šafla in najbolj tovariška ekipa Dritl kumarati. Naziv Pik As podelimo najbolj izkušenemu udeležencu, najbolj izkušena udeleženka pa postane Domfrca. Seveda ne moremo mimo najbolj simpatičnih udeležencev, ki ju okronamo z nazivoma Jamska kura in Luftrajder. Krajcngo prejme tisti udeleženec, ki na jamatlon pride iz najbolj oddaljenega kraja in priznanje Hoznšajzer tisti, ki ga/jo je sprehoda po rudniški jami najbolj strah.

Tudi vi si na koledarčku označite dan 17. junij in se nam pridružite! Zagotovo bo to najbolj osvežilen žur tega poletja. Prijavnica za vas je pripravljena.

Savus

Foto: arhiv Savus