Vsako nedeljo bomo na spletni strani Savus.si objavljali Prigode navihane gospodinje, v katerih svoje življenje opisuje gospa, ki je že več kot desetletje srečno ločena in ji na ljubezenskem področju ne manjka zanimivih prigod. Danes je na vrsti prvi del, v katerem opisuje razpad svojega zakona.

Drage bralke (in bralci), odkar sem se ločila, imam zelo pestro življenje. Bilo bi škoda, če teh komičnih, veselih in malo manj veselih zgodbic ne bi delila z vami. In ne, ni konec sveta, ko se ločiš. Šele takrat sem zares zaživela. Ob prigodah navihane gospodinje se boste zabavale(i), mogoče se bo v njih katera tudi našla.

Sem zasanjana Sanja

Naj se vam predstavim. Sem zasanjana Sanja, poročena sem bila predolgih sedemnajst let. Sem mamica dveh otrok, srečno ločena že enajst let. Ko se ozrem nazaj, vidim, da moj zakon pravzaprav ni bil dober, saj je bil mož noro posesiven ter bolno ljubosumen. Počasi mi je spral možgane, si me povsem podredil in nadziral vsak moj korak. Niti v službo mi ni pustil hoditi. Želela sem se prešolati v zdravstvu, vendar mi je grozil, da se bo ločil, saj ne bi prenesel, če bi me pacienti otipavali za rit.

Vam je že vse jasno? No, meni takrat še ni bilo. Želela sem opraviti vozniški izpit, vendar tudi iz te moke ni bilo kruha, saj bi se lahko potem kam sama odpeljala in postala samostojnejša. Joj, v kakšnih strahovih je revež živel. Tako sem živela vrsto let osamljena, zaprta za štirimi stenami, ter pridno gospodinjila in skrbela za družino. Mož pa se je poleg službe ukvarjal tudi z glasbo in zato je bil pogosto zdoma.

Me ljubiš?

Večkrat sem ga vprašala, če me ljubi, njegov odgovor je bil, da me ne, vendar pa me ima rad. Po sedemnajstih letih zakona so se problemi začeli kazati v spolnosti. Nikoli mi ni izkazoval pozornosti, nežnosti, spoštovanja, za vse sem bila sama, zato sem bila na koncu dneva že močno utrujena in komaj sem čakala, da se uležem v posteljo in zaspim. Tako sem se začela čustveno in telesno oddaljevati od njega, posledično pa mi ni bilo več do spolnih odnosov. Začel je s prepiri in mi grozil, da si bo za seks našel drugo žensko. Groženj sem se ustrašila, mu dala svoje telo in komaj čakala, da konča. Do potankosti sem vedela, kako bo potekal najin spolni odnos, vsako njegovo kretnjo sem vedela na pamet. Poljub mi veliko pomeni, vendar se ne spomnim več, kdaj sva se nehala poljubljati.

Šok

Mož je bil zelo dober pevec, pisal je čudovita besedila, ki so v njem odkrivala pravega romantika, a te romance so bile namenjene vsem drugim ženskam, le meni ne. Na družbenem omrežju je imel ustvarjen profil, kjer naj bi promoviral svojo glasbo. Sama takrat še nisem uporabljala računalnika, zato sva popoldan večkrat skupaj spila kavo ter se malo družila, a kmalu se je vse spremenilo. Po prihodu iz službe je takoj sedel za računalnik, pod pretvezo, da ga zanimajo avtomobili, v resnici pa so njegovi odzivni refleksi včasih zatajili, tako da sem na ekranu lahko na hitro opazila profile drugih žensk. Zatrjeval mi je, da na takšen način promovira svojo glasbo, a postajala sem vse bolj skeptična. Nekega popoldneva se je uredil, rekoč, da gre k sodelavcu formatirat računalnik. Spomnila sem se, da ima računalniško beležnico, kjer ima zapisana vsa gesla in kode in tako sem brez težav našla geslo za Netlog. Nevešča upravljanja z računalnikom sem odšla v hčerino sobo, nekako odtipkala pravo geslo in se znašla na profilu velikega šarmerja. Začela sem brati njegova sporočila, zaradi hudega šoka mi je postalo slabo, v glavi pa se mi je noro vrtelo. Prepričana sem bila, da se bom onesvestila. Neki ženski je pisal, da jo ljubi in dogovarjala sta se za lokacijo, kjer se bosta sestala. Tudi ona je bila poročena. V šoku sem poklicala sina in hčerko ter ju vprašala, če je to pisal njun oče. Še kar nisem mogla verjeti in ko sta potrdila, je hči začela močno jokati.

Izselitev iz spalnice

Po tem dogodku se je vse odvijalo s svetlobno hitrostjo. Poklicala sem ga po telefonu in v hipu se je pripeljal domov. Bal se je, da bom odkrila sporočila drugih žensk, zato je vse zanikal. Bil je v hudem šoku in spoznanje, da je njegova »nevedna« ženkica, katero je vedno poniževal, prišla do njegovih podatkov na računalniku, mu je nagnalo strah v kosti. Pričela sva se močno prepirati in najprej je vse zanikal, nato pa dejal, da je vse le šala in da v službi s sodelavci tekmujejo v tem, kdo bo virtualno osvojil več žensk. Le kdo bi mu verjel?!! Po tem dogodku sem ga izselila iz spalnice in nisem mu več pustila spati poleg sebe.

Nekaj dni je spal v dnevni sobi na trdi sedežni, nato pa je neke noči ves polizan prišel k meni, rekoč, da ga od spanja na sedežni že vse boli. Tako prijazen in sladek ni bil do mene še nikoli. Sprva sem mu branila, nato pa popustila. Prepustila sem se njegovi prijaznosti, tako me je zaslepil, da sem ponovno začela čutiti ljubezen. Verjetno si mislite: »Pa saj to ne more biti res!« Mogoče je bilo vse nagonsko, saj mi je bila družina sveta in sem jo želela rešiti, zato se mu nisem več upirala. Psihično utrujena sem se mu predala in že dolgo nisem z njim tako zelo uživala v seksu kot takrat. Uživala sem v vsakem trenutku in čutila neverjetno močno kemijo. Nikoli prej nisem moža zadovoljila oralno, tokrat pa sem bila povsem brez zadržkov. Hotela sem ga dobro potešiti. Po seksu nikoli nisem zaspala gola, tokrat pa sem, lačna ljubezni, želela zaspati v njegovem objemu. To blaženost je kmalu prekinil pod pretvezo, da gre kaditi na balkon.

Dolgo ga ni bilo, zato sem šla pogledat, kaj dela. Zalotila sem ga na telefonu, kjer si je pisal SMSe s svojo ljubico. Po vsem tem je šlo z nama samo še navzdol, saj je postal povsem obseden z drugimi ženskami. Popolnoma se mu je odtrgalo in bil je, kot pes, ko se goni! Varal me ni samo z eno žensko, kar nekaj se jih je zvrstilo, kar mi je priznal šele ob ločitvi. V tem času sem v kopalnici našla umeten noht (francoska manikura), ki mu je najbrž padel z oblačil, v predsobi zraven čevljev pa sem imela čast videti košček uporabljenega kondoma. Res je bil za hece, saj je izjavil, da noht pripada hčerini barbiki, o kondomu pa ni imel niti najmanjšega pojma.

Detektivka

Postala sem prava detektivka. Gospod mož se je začel urejati kot še nikoli prej, vsak dan se je tuširal in oblačil v sveža oblačila. Vse to ne bi bilo čisto nič neobičajnega, če ne bi bil mož prej pravi pacek. Po več dni ni videl tuša, na sebi pa je kar nekaj časa znal imeti isto majico. Pričel se je tudi briti in dišaviti. Njegovega telefona nisem nikdar več videla, razen, ko ga je držal v roki. Kadili smo samo na balkonu in kadar sem prišla na cigareto, je telefon takoj ugasnil. Kakšna uvidevnost! V nekem trenutku mu je telefon nenačrtovano zazvonil in skočil je pokonci kot preplašen zajec. Zares prav smešen prizor.

Bil je oktober, za tisti letni čas je bilo toplo in sončno vreme. Zunaj na balkonu sem obešala perilo, možek se je uredil in odšel v lajf, meni pa je dejal, da ga nimam pravice zadrževati in gre lahko kamor hoče. Po njegovem odhodu sem sinu dejala: »Veš, nekaj ti moram povedati, naj ti ne bo hudo, mislim, da ima tvoj ati drugo žensko.« Sinov odgovor: »Saj vem, da ima ljubico, sem slišal njun telefonski pogovor.«

Mož je bil v službi predsednik sindikata. Organiziral je sindikalni izlet na Ptuj, samo zato, da se je lahko sestal s poročeno žensko, s katero sta izživela svoje seksualne sanje. Seksala sta kar v našem avtu. Dogodek mi je ostal v spominu, saj sem bila tisti dan ves čas v skrbeh za najino majhno hči, ki je imela zelo visoko vročino. Ves čas sem ležala pri njej v spalnici, mož pa me niti enkrat ni poklical in vprašal, kako je z njo. Ni imel časa, saj se je veselo predajal užitkom. V zgodnjih jutranjih urah je le prišel domov in ko je zaspal, sem pregledala njegove žepe in oblačila. Na črnih hlačah sem pri zadrgi našla spermo. Njegov odgovor je bil, da je to žvečilni gumi in da sem zmešana. Tudi na spodnjicah so bile sledi soka užitka.

Telefon je ves čas skrbno čuval, enkrat pa mi je le uspelo priti do njega. Iz službe je prišel mrtev pijan, zaspal je in pozabil telefon v jakni. Čast sem imela brati sporočila, kjer sta se dve ženski, ki ju je imel shranjeni pod moškima imenoma, prepirali med sabo zaradi njega.

Pokvarjen program v glavi

Ko zdaj razmišljam, ne vem, zakaj sem potrebovala toliko časa, da končam zvezo. Očitno sem imela v svoji betici naložen pokvarjen program z ogromno virusi, ki mi jih je vsa ta leta uspešno nalagal.

Zaupam vam še dogodek, ki je bil ključnega pomena za dokončen razpad najine zveze. Zjutraj, pred službo, se je stuširal in nadišavil, kar je bilo zelo sumljivo, saj se ni nikoli prej tako urejal. Počakala sem do osmih, nato pa klicala na službeni telefon in prosila, če lahko govorim z njim. Prijazen glas na drugi strani žice mi je dejal, da je ravnokar odšel iz službe. Vzel naj bi si izhod. V času, ko mu je korenjak čisto podivjal, sva na njegovo pobudo kupila enoprostorca, saj naj bi ga potrebovali za prevoz psa. Ko se je tisti dan pripeljal domov, je bil avto povsem blaten, saj se mu je pripetila manjša ljubezenska nezgoda. Predajajoč se noremu seksu je namreč pozabil zategniti ročno zavoro in z ljubico sta med predajanjem užitkom zdrsnila v manjši prepad. Kasneje sem izvedela, da so ju ven izvlekli šele gasilci.

Ločevanje

Končno sem vložila vlogo za razvezo, vendar to še ni bilo konec najine zgodbe. Kot veste, nisi razvezan čez noč in kar nekaj mesecev je preteklo do odrešujočega žiga na papirju. Še naprej sva živela v skupnem gospodinjstvu, le, da sem ga z njegovim računalnikom vred preselila v spalnico. Na njem je bil ves čas, čeravno ni bil vmes na zmenku. Režim življenja je bil peklenski, saj je občutek, ko razpada družina, zares grozen. Postala sem osamljena, nisem mogla jesti, spati, izgubila sem veliko kilogramov. Bila sem povsem brez energije in postala sem živi mrtvec.

Mična gospodična

Po hudem obdobju mi je nekako uspelo, da sem se začela počasi pobirati. Možganske povezave so začele delovati v moj prid. Kolegica me je vso urejeno peljala v naravo in slikala. Naredila je nekaj dobrih fotografij. Ker sem močno shujšala, sem imela dobro postavo in bila prava mična gospodična. Slike sva objavili na Netlogu.

Bila sem na začetku svoje ljubezenske kariere. Kljub letom sem bila kot nedolžna, neizkušena punčka in niti sanjalo se mi ni, kako deluje virtualni svet. Osvajanje moških, ki so me nenehno zasuvali s sporočili, je močno dvignilo mojo samozavest, kar je opazil tudi moj bivši, ki me je hotel nazaj. Še več! Postal je ljubosumen name in mi na vse pretege preprečeval dostop do moških. Osvajal me je na razne načine.

Sprava?

Nekega večera je prišel k meni v dnevno sobo, kjer sem spala, saj me je hotel dobiti nazaj. Pokleknil je in jokal, kako mu je žal. Rekel je, da ne ve, kaj mu je bilo, da se mu je takrat čisto zmešalo. Spoznal je, da sem jaz najboljša. Želel je, da mu oprostim in začneva znova. Pogovarjala sva se do jutra. Prizori so bili kot iz ljubezenskih filmov, spominjam se, da so nama tekle solze po obrazu. Kljub vsemu nisem popustila! Po vsem tem nisem mogla več živeti z njim. Ne bi več prenesla njegovih dotikov. Fuj!!!

Po neuspešni spravi je začel izvajati psihično nasilje nad mano. Na svoj računalnik si je montiral sledilni program, da je videl vsako besedo, ki sem jo pisala na svojem računalniku. Skratka, videl je, s katerimi moškimi sem komunicirala. Seveda je ob tem norel in mi grozil.

Od tu naprej se pričnejo moje prigode navihane gospodinje. V naslednji zgodbi bom opisala svoj prvi zmenek, kjer mi je mož vztrajno sledil. Smešna drama.

Sanja Svetlina

Fotografije so simbolične.

Prigode navihane gospodinje izhajajo vsako nedeljo. Berete jih lahko na povezavi.

Prejšnji članekZmagovalca Baš in Cvet
Naslednji članekJavni razpisi v zasavskih občinah