Leto 2019 se je izteklo, pričelo se je novo. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Tokrat smo pripravili tekaški pregled zasavskih tekaških prireditev za iztekajoče se leto.

Ustanovitev Tekaškega pokala Zasavja je skupni projekt Atletskega kluba Trbovlje, Športnega društva Izlake, Športnega društva Kotredež in Zavoda Savus. Tekaški pokal Zasavja je projekt prihodnosti in v letu 2019 so pripravili poizkusno izvedbo, v kateri so ustanovitelji iskali način, kako delovati, da pritegnejo čim več tekmovalcev in lepote tekaškega športa prenesejo na širšo množico rekreativcev.

Za skupne rezultate smo upoštevali teke na naslednjih prireditvah: aprilski Rudarski tek (Zavod Savus), junijski Tek po ulicah Trbovelj (AK Trbovlje), avgustovski Tek po zagorski dolini (ŠD Izlake) in septembrski Kotredež trail (ŠD Kotredež).

Seveda ni vse šlo gladko, skupni organizatorji so se še lovili, a na koncu jim je vseeno uspelo pokal izpeljati in rezultati so tu. V letu 2019 so upoštevali le absolutno konkurenco. Kako naprej in kdaj bo podelitev nagrad, pa bodo organizatorji pokala razgrnili na tiskovni konferenci v mesecu januarju.

Tekaški pokala Zasavja za leto 2019 je v ženski konkurenci osvojila Mateja Baš (ŠD Trimus) pred Ano Lavrač in Rozalijo Kokole (obe ŠD Kotredež). Od četrtega do desetega mesta so se zvrstile: Nataša Breznikar (Lj tekači, ŠD Kotredež), Saša Kmetič (ŠD Kotredež), Lea Čebin (ŠD Ravenska vas), Renata Vetrih (AD Štajerska), Andreja Taškar (ŠD Kotredež), Mojca Sušnik (SVIZ Zasavje), Liza Kokole (ŠD Kotredež).

Med moškimi je zmagal Miran Cvet (KGT Papež), drugi je bil Tim Seničar (AD Kladivar Celje), tretji pa Igor Zupanc (KD Hrastnik). Od 4. do 10. mesta pa so se uvrstili še: Jure Oberžan (brez kluba), Alen Karahasanovič, Domen Drnovšek, Benjamin Povirk (vsi ŠD Kotredež), Matic Ključevšek (brez kluba), Nejc Dolanc (Rondo Hrastnik in Marjan Čebin Rosi (ŠD Ravenska vas).

TI

Foto: Branko Klančar (portreta) in Vukašin Šobot (trasa)