Mladinski center Zagorje ob Savi je letos pripravil bogat prednovoletni program za vse starosti.

V petek, 27. decembra, ob 17. uri je Dedek Mraz na Mestni trg Zagorje poslal dva svoja palčka s prav posebno nalogo. Palček Bolfenk je s posebno napravo, Pridnometrom, meril pridnost vseh prisotnih otrok, njegov kolega Lenko pa je vse skupaj nadzoroval z visokih prazničnih hodulj, saj sta morala do novega leta Dedku Mrazu sporočiti, kako pridni so otroci v Zagorju. Večer se je ob 18. uri nadaljeval s stand up komedijo Matr je smešn. Na odru se je zvrstilo kar pet komikov – Žan Papič, Eva Virc, Stefan Šumanac ter lokalna zabavljača Ervin Adžikić in Matej Pušnik.

Naslednji večer, 28. decembra, se je prav tako začel ob 17. uri. Začeli smo s prelepo Peščeno zgodbo umetnice Uliane Dorofeeve (Sand Tales), ki je s tehniko risanja s peskom na svetlobni mizi pričarala čarobno pravljico ob glasbeni spremljavi. Z eno takšnih peščenih zgodb se je predstavila tudi v oddaji Slovenija ima talent. Večer se je ob 18. uri nadaljeval s koncertom zasedbe Cherry Trio. To je prav posebna zasedba, ki združuje najboljše iz treh svetov. Harmonikaški zanesenjak, ki zna zaigrati prav vsako pesem, ki si jo zamislite, kitarski samouk in improvizator, ki se znajde v vsaki situaciji ter pevka, ki s svojim glasom začara občinstvo. Njihov glasbeni razpon sega od najzgodnejših napevov prejšnjega stoletja do novodobnih viž, ob katerih poskakujemo danes.

Na dan pred Silvestrovim, ob 13. uri, pa je v prostorih MCZoS spet potekal Čvek s kavo in vročo čokolado. Takšna druženja že tradicionalno pripravljamo med šolskimi počitnicami za našo mladino, delamo pa točno to, kar nam pove ime dogodka. Družimo se ob toplih napitkih in prigrizkih, čvekamo o vseh možnih temah in odigramo tudi kakšno družabno igro, vedno pa je super vzdušje.

PR objava