»Pouštri« oz. blazine so del lastnega programa zasavskega VDC že več let. Od vezenih, polnjenih z ajdo, smo v zadnjih letih preklopili na živahnejše vzorce iz recikliranega blaga in oblačil. Nastale so blazine iz jeansa znamke Prešito raznovrstnih oblik, velikosti, z različnimi vezenimi imeni, datumi, verzi, ki jih prilagodimo vašim željam. Za rojstni dan, poroko, obletnico, praznik, zahvalo ali kar tako, za lepši dan – »poušter« Prešito je vedno darilo, ki bo razveselilo.   

Naši »pouštri« navdušujejo s svojo izvirnostjo, barvitostjo, mehkobo in toplino, ki prihaja izpod vztrajnih in pridnih rok naših uporabnikov. Vsak »poušter« je unikat.

Najbolj priljubljen od vseh je postal mehka, pisana blazina v obliki medvedka. Spominja na staro »ninico« iz cunj, ki so jo kmečke deklice včasih dobile za igro. Medvedek (teddy bear) ni naša ideja, saj sta si ga leta 1902 izmislila Nemec Richard Steiff in Američan Richard Mitchom. Ime je dobil po takratnem ameriškem predsedniku Theodorju Rooseveltu, ker naj bi na lovu prizanesel medvedjemu mladiču. Medvedke še danes obožujejo po celem Svetu.

Svojega medvedka blazino in ostale »pouštre« na zalogi lahko dobite v naših trgovinah v VDC Zagorju na Cesti 9. avgusta 59c, Zagorje ob Savi in VDC Litija na Ljubljanski c. 3, Litija, od 7. ure do 14. ure (oz. po predhodnem dogovoru po telefonu tudi izven tega časa), do 19. 7. in potem zopet od 19. 8. naprej.

V Trbovljah pa naše izdelke lahko kupujete celo poletje v trgovini Mavi Shoes na Ulici 1. Junija 36, 1420 Trbovlje.

Še vedno smo veseli vaših odpadnih kavbojk in zaves, ki jih bomo uporabili za predelavo v izdelke naše eko blagovne znamke Prešito. Pokličite na 03 56 69 790 ali nas kontaktirajte na naši FB strani.

PR objava