sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Pomoč nevladnikom

Nevladnim organizacijam v Trbovljah ne bo potrebno vračati sredstev za dejavnosti, ki jih zaradi ukrepov niso mogli izvesti.

Na pobudo vodstva Občine Trbovlje je Občinski svet sprejel sklep, da nevladnim organizacijam v Trbovljah ne bo potrebno vračati sredstev za dejavnosti, ki jih zaradi vladnih ukrepov v letošnjem letu niso mogli izvesti.

»Novi koronavirus je v veliki meri spremenil skoraj vsa področja našega življenja. Ukrepi so se tako ali drugače dotaknili slehernega državljana, zagotovo tudi tistih, ki delujejo v nevladnih organizacijah (NVO).

Občina Trbovlje se že vrsto let ponaša z nazivi Občina po meri invalidov, Mladim prijazna občina, Prostovoljstvu prijazna občina, itd. Če dodamo še področje kulture, športa, veteranskih organizacij in splošne porabe, imamo v občini veliko število NVO, ki v letošnjem letu zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, ni uspela v celoti izvesti svojega programa. Ukrepi so članom NVO onemogočili vaje, treninge, tekme, nastope, razstave, izvajanje socialnih programov za člane, skratka večino tistega, kar je osnovna dejavnost posamezne NVO,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

To pomeni, da NVO, ki so imele v letu 2020 z Občino Trbovlje sklenjeno pogodbo o sofinanciranju dejavnosti, tako ne bo treba vračati sredstev v integralni proračun za dejavnosti, ki jih zaradi sprejetih ukrepov Vlade RS niso realizirali, bodo pa morali skleniti ustrezen aneks k pogodbi.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor