»Vabimo vas, da dolge, sveže avgustovske večere preživite v dobri družbi ob dobrem filmu pod zvezdnim nebom. Vse projekcije so brezplačne,« se glasi vabilo Delavskega doma Trbovlje.

Tusta

Prvi film v okviru Poletnega kina bodo na ploščadi pred Delavskim domom zavrteli v petek, 19. avgusta ob 20.30 uri. Pred projekcijo filma Tusta bodo pripravili še pogovor z Nenadom Marjanovićem – dr. Fricem.

Film govori o Branku Črnacu, največjem frontmanu ex-yu punk-rock scene, človeku, ki je prerasel glasbo in postal simbol svobodomiselnosti in zdrave pameti. V filmu sledimo zgodbi hrvaške punk-rock skupine KUD Idijoti ter njihov vpliv na družbeno dogajanje v 90. letih.


Čarobno potovanje na Luno

V soboto, 20. avgusta bodo ob 9.30 uri v kinodvorani pripravili pravljična urica s Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje, ob desetih pa predvajali sinhronizirani animirani film Čarobno potovanje na Luno. Vsebina: Mali Peter se z majskim hroščem in Peščarjem poda na čarobno potovanje, na katerem želijo rešiti Petrovo sestrico pred zlobnim Mesecem.

 


Mary Poppins se vrača

Zvečer ob 20.30 uri pa se obeta nova poslastica pod zvezdami, predvajali bodo musical Mary Poppins se vrača. Vsebina je enostavna in zapisana že v naslovu. Varuška Marx Poppins je nazaj.

 

 


Gajin svet

V nedeljo, 21. avgusta, ob 20.30 uri pa še nekaj slovenskega. Na sporedu bo mladinska komedija Gajin svet. Gre za mladinsko komedijo o prvi ljubezni, najstniških težavah in odraščanju.

Vse večerne projekcije bodo potekale na ploščadi pred Delavskim domom Trbovlje, v primeru dežja pa v kinodvorani.

 


Savus

Foto: DDT