sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Poleg Kauzerja še Kos

Poleg Petra Kauzerja v članski imajo Hrastničani po dolgem času tudi kajakaša v mladinski državni reprezentanci v slalomu na divji vodi. Vanjo se je uspelo uvrstiti Tinu Kosu.

Zadnja dva vikenda v aprilu so potekala izbirna kajakaška tekmovanja v slalomu na divjih vodah za sestavo članske in mladinske državne reprezentance. Naš Peter Kauzer si je mesto v ekipi in udeležbo na Olimpijskih igrah zagotovil že z rezultati v lanski sezoni, tako da se je tekmovanj udeležil zaradi ohranjevanja tekmovalnega ritma, ohranjanja točk ICF rankinga in  brez dodatne obremenitve z rezultatom.

Za izbiro reprezentance so štele štiri tekme, prvi dve v Tacnu na reki Savi, drugi dve pa v Bratislavi v vodnem centru Čunovo na Donavi na eni najtežjih in najlepših evropskih prog, na katerih potekajo slalomska tekmovanja najvišjega ranga.

Poleg Petra Kauzerja so se tekmovanj udeležili tudi trije naši mladi kajakaši KK TKI Hrastnik Luka Žagar, Gal Železnik in Tin Kos.

Tin Kos  je po štirih odlično odpeljanih tekmah dosegel rezultat kariere in se uvrstil v mladinsko državno kajakaško reprezentanco v slalomu. Tako ima naš klub po dvajsetih letih ponovno mladinca v moški državni ekipi za smo mu v klubu iskreno čestitali in mu ob prihodu iz Bratislave pripravili prisrčen sprejem v klubu.

Luka in Gal sta nekaj let mlajša, ob prizadevnih treningih pa bosta v naslednjih letih tudi konkurenčna za državno ekipo. Vsem štirim čestitamo za odpeljane vožnje na obeh tekmovanjih, Tinu želimo uspeh na svetovnem mladinskem prvenstvu, za Petra pa bomo držali pesti najprej na evropskem prvenstvu, v naslednjem mesecu v Tacnu.  Vse ljubitelje kajakaškega športa vabimo na ta veličasten dogodek od 15. do 19. maja 2024. Potem pa seveda sledijo še OI v Parizu.

Matej Kaiser

Foto: KK TKI Hrastnik


 

Isti avtor